HomeEntertainmentKees van Der Spek onthult hoe refunders Bol.com en Amazon oplichten

Kees van Der Spek onthult hoe refunders Bol.com en Amazon oplichten

Kees van der Spek verdiend wat ons betreft een standbeeld. De beste man heeft al zoveel oplichters opgepakt en aangepakt dat hij een lintje zou verdienen. In de laatste aflevering van Kees Van Der Spek: Oplichters Aangepakt duikt hij in het geheimzinnige netwerk van criminelen die heel gemakkelijk stelen bij webwinkels als Amazon.com en Bol.com

Kees Van Der SpeK: webwinkel oplichters aangepakt

Het gaat om zogenaamde ‘refunders’. Dit zijn criminelen die je anoniem en tegen betaling van slechts 10% van de waarde helpen te stelen bij internetwinkels als Amazon en Bol.com. Kees probeert het in deze aflevering zelf en komt er al snel achter dat dit heel erg makkelijk gaat.

Hij bestelt en ‘steelt’ heel eenvoudig een iPad bij Amazon en gaat daarna op jacht naar deze refunders. Deze gasten blijken over de hele wereld te zitten en uiteindelijk weet hij er eentje te vinden in Liverpool.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kees van der Spek (@keesvanderspek)

Bedrijven doen niets

De ‘refunders’ zijn heel makkelijk te vinden op internet. Kees confronteert Amazon en Bol.com maar zij geven aan er niks aan te kunnen/willen doen. Heel gek, vooral aangezien op deze manier veel geld verloren gaat. Wat zit hier precies achter?

Als je benieuwd bent naar het hele verhaal moet je aflevering 7 van Kees Van Der Spek: Oplichters Aangepakt zelf maar even kijken. Wij waren echt in shock van dit criminele netwerk. Hoe kan dit? We willen jullie bij deze er ook op wijzen er geen gebruik van te maken, maar dat lijkt ons vanzelfsprekend. Check de aflevering op Videoland of RTLXL.

Meer van dit