HomeGadgetsDeze koelbox heeft geen ijs nodig en werkt op zonne-energie

Deze koelbox heeft geen ijs nodig en werkt op zonne-energie

De zomer is weer in aantocht, dus gaan we massaal naar buiten. Niets is dan lekkerder om met een goed gevulde koelbox met ijskoude drankjes op het strand te liggen. Maar koelboxen moet je vullen met ijs, wat ruimte inneemt. Deze koelbox heeft geen ijs nodig en werkt puur op het zonlicht wat je diezelfde dag aan het aanbidden bent.

Koelbox zonder ijs

Als je met een koelbox naar het strand gaat dan sleep je eigenlijk een zooitje ijs mee, wat gaat smelten. Dus op een zonnige dag is het erg handig om een koelbox die werkt op zonne-energie mee te nemen. Je bent geen ruimte kwijt aan ijs, dus kun je extra bier meenemen. Daarnaast kost het niets, want de zon is gratis. Je kunt hem zelfs gebruiken als vriezer, dus ook je ijsjes blijven bevroren.

Deze koelbox heeft een capaciteit van 45 liter. Dat lijkt weinig, maar als je geen ijs mee hoeft te nemen zul je zien dat er verbazingwekkend veel in kan. De box kan worden aangesloten op een 30-watt of 60 watt zonnepaneel, die je ook als tafel kunt gebruiken. Door de ingebouwde batterij zijn er veel meer dingen mogelijk dan het koud houden van je drankjes. De batterij slaat de omgezette energie op.

Veelzijdige koelbox

Als de batterij vol is dan kun je de temperatuur regelen. Dat houdt in dat je de koelbox zou koud kan instellen als je zelf wilt. Er zit zelfs een vriesvak in die je tot -20 in kunt stellen. Er zitten ook wat mandjes in de box waarmee je jouw meegebrachte spullen op temperatuur kan sorteren. Het is leuk om te vermelden dat aan alles is gedacht. Zo zitten er wieltjes onder zodat je de box makkelijk over de grond kan rijden.

Er zit een flessenopener op, en er is een parasolhouder aan bevestigd. Je hebt dus in principe je eigen mobiele koelkast bij je. Dat is geniaal voor een hele dag op het strand, waar het koel houden van je hapjes en drankjes nog nogal een probleem kan zijn. Het kost wel wat; voor 596 euro heb je deze box naast je op het strand staan. Maar voor die paar centen heb je wel mooi koud bier in de zomer, ook belangrijk.

 

Meer van dit