HomeTechCryptoChinezen verwachten dat de koers van bitcoin gaat zakken naar 10.000 dollar

Chinezen verwachten dat de koers van bitcoin gaat zakken naar 10.000 dollar

Chinese investeerders in bitcoin verwachten dat de koers van de meest bekende cryptomunt sterk gaat zakken. Ze verwachten dat de koers crasht naar 10.000 dollar. Een onderzoek van het Chinese Social-media platform Weibo wijst uit dat 40% van 2200 investeerders verwachten dat de koers sterk zal zakken.

Bitcoin koers

Het meest opvallende aan dat onderzoek is het feit dat Chinezen zich blijkbaar nog bezighouden met bitcoin, ondanks het feit dat de munt in 2021 een algeheel verbod kreeg in het land. Weibo heeft dus een poll gehouden, waar 2200 mensen op reageerden. Niet elke Chinees ziet het zo somber in, er zijn ook mensen die zeggen dat ze bitcoin gaat kopen zodra de koers de 18.000 dollar aantikt.

Anderen zeggen dat ze gaan wachten tot de koers van de munt is gezakt naar 15.000 dollar. Opvallend is de vergelijking met een eerder onderzoek van Bloomberg onder Wall Street professionals. Het onderzoek kreeg van 950 mensen respons, die voorspelden toen een soortgelijk scenario. 60% van hen verwacht een koers van 10.000 dollar. In beide gevallen zegt men in te kopen als de prijs zo ver gaat zakken.

Amerikanen zijn positiever

Ondanks de uitkomst van het onderzoek van Bloomberg zijn de Amerikanen wel positief gestemd over de munt. Ze verwachten zelfs dat bitcoin op termijn een prijs van 100.000 euro aan gaat tikken. Als we kijken naar de Bitcoin Month-over-Month Price Change zien we dat het Amerikaanse continent meer bullish is dan het Aziatische continent. De Amerikaanse markt stond in juni lichtjes in de plus.

De inflatie in Amerika is torenhoog (9,1%), dus het is nog maar de vraag of er groene cijfers blijven verschijnen. De Aziaten daarentegen zijn voorzichtiger, maar verwachten wel een flinke dip. De voorspelling van 10.000 dollar kan zomaar realiteit worden. Op de 3-daagse grafiek vormt zich een bearish patroon, een ‘flagpole’ die bij een doorbraak een flinke dip kan vormen. Het is dus afwachten wat de koers gaat doen.

month over month bitcoin

flagpole bitcoin

Rentebesluit Federal Reserve

Om de situatie voor de koers van bitcoin nog penibeler te maken wachten investeerders met zweethanden op het besluit van de Federal Reserve. De verwachting is dat de volgende FOMC-bijeenkomst een renteverhoging van 1% als resultaat gaat hebben. Dat is slecht nieuws voor bezitters en investeerders van bitcoin, want een renteverhoging van de Federal Reserve is meestal een slecht teken voor de markt.

Het bovenstaande patroon waar we de ‘flagpole’ kunnen zien komt dus niet op het juiste moment. Het is afwachten hoe de markt eind juli eruit gaat zien. Het ziet er dus somber uit voor de gehele cryptomarkt, maar een bearmarket hebben we eerder overleefd. Het vertrouwen in bitcoin blijft wereldwijd onverminderd groot, er zijn steeds meer mensen die investeren in cryptocurrency. Op Coinmarketcap kun je de actuele bitcoin koers volgen.

 

Meer van dit