HomeTechCES2022: Deze Labrador helpt je bij de klusjes in het huishouden

CES2022: Deze Labrador helpt je bij de klusjes in het huishouden

Labradors staan bekend om de betrouwbare en goede vrienden die ze zijn. Een Amerikaanse fabrikant vond het dan ook wel tijd om de Labrador naar een hoger niveau te tillen en verzon deze robot die je helpt bij klusjes in het huishouden!

CES2022

Het was je vast al wel opgevallen dat de grootste tech beurs ter wereld, CES, weer van start is gegaan. De nieuwe tv’s, telefoons en ruimtevaartschepen vliegen je om de oren maar deze nieuwe uitvinding viel ons meteen op! Een aantal slimme koppen hebben namelijk een robotstofzuiger 2.0 gemaakt!

Robot voor in huis

20 jaar geleden konden we er alleen maar van dromen; Een robot butler. Later kwam daar de automatische grasmaaier en zelfs de robot stofzuiger. Vele honderden concepten van fabrikanten die een slimme robot voor in huis wilde maken kwamen voorbij maar déze beloofd wat!

example floor plan for Labrador assistive robot
Labrador Systems, Inc.

De robot van Labrador Systems is namelijk zo simpel als het klinkt. De naam is overduidelijk afgeleid van de hond en het doel is om eenzelfde trouwe vriend te kunnen zijn. De robot is een soort rijdend bijzettafeltje. Je kunt hem leren wat de verschillende ruimtes in het huis zijn en je kunt hem makkelijk besturen door middel van spraakopdrachten.

De Labrador laadt zichzelf ’s avonds op en zodoende hoef je er dus helemaal nooit naar om te kijken. De robot is gemaakt met als doel om minder mobiele mensen te ondersteunen in het huishouden maar dat maakt hem niet minder geschikt om effe de was op te ruimen of bier te halen.

Dure grap

Alhoewel er nog geen armpjes aan zitten en het nog geen eigen beslissingen kan maken, komt de robot al flink in de buurt van iets wat het complete huishouden uit handen kan nemen. Mocht je nou minder mobiel zijn dan is de Labrador nu al een ideale oplossing.

Ben je wel gewoon kwiek genoeg om zelf je troep op te ruimen? Dan is het misschien een dure grap. Je betaald namelijk 1500 euro vooruit en vervolgens 36 maanden lang 150 euro. Ze verwachten de robot in de tweede helft van 2023 op de markt te brengen. Je zou hem nu alvast kunnen reserveren. Ben je nou benieuwd hoe het allemaal eruit ziet? Dan kun je onderstaand filmpje eens bekijken.

Meer van dit