HomeTechLEGO Con: LEGO onthult nieuwe sets, waaronder Avatar

LEGO Con: LEGO onthult nieuwe sets, waaronder Avatar

Het was weer een spektakel tijdens de tweede editie van LEGO Con. De populaire merk viert dit jaar zijn 90ste verjaardag, en dat viert LEGO met het uitbrengen van een hoop nieuwe sets, met nieuwe thema’s. Alsof het zo was gepland, komt de speelgoedmaker met een Avatar LEGO-set. Het Deense bedrijf speelt hiermee handig in op de verschijning van Avatar 2, die op 16 december in première gaat.

Spectaculaire LEGO Con

LEGO fans keken ademloos toe hoe hosts Melvin Odoom, Joel Edwards McHale en Vick Hope verschillende sets presenteerde op het evenement. Deze kun je overigens bekijken door op deze link te klikken. Het online evenement werd vanuit LEGO-thuisbasis Denemarken gepresenteerd. Groot nieuws was dat er een nieuwe lijn van de Marvel-reeks komt.

Beroemde bouwwerken uit de Marvel-films, zoals The Daily Bugle en de Sanctum Sanctorum passeerden de revue en moet samen met figuurtjes zoals Spider-man, Iron Man, Dr Strange, en The Scarlet Witch vanaf 1 augustus op de markt komen. Om de mijlpaal van 90 jaar te vieren reanimeert het bedrijf ook oude sets, zoals Lion’s Knight’s Castle en de Galaxy Explorer. Deze worden geleverd in retro dozen.

LEGO Avatar

Maar de kers op de taart van het evenement was de aankondiging dat er binnenkort vier LEGO Avatar sets op de markt gaat komen. Deze zullen vanaf oktober te verkrijgen zijn, twee maanden voordat Avatar 2 in de bioscopen draait. De sets zullen de meest iconische momenten van de eerste Avatar film uitbeelden; Neytiri en Thanator vs. AMP Suit, Jake and Neytiri First Flight on a Banshee, Floating Mountains, en Toruk Makto and the Tree of Souls.

Daarnaast komt er een uitbreiding in het LEGO Star Wars universum. Het gaat om de nieuwe LEGO AT-TE, dat ook zes minifiguurtjes bevat. Deze set is gebaseerd op de film Revenge of the Sith. Deze zal vanaf 1 augustus op de markt worden gebracht. Er komen dus vanaf begin augustus veel nieuwe sets op de markt. Er staat ons dus een hoop te wachten! Wij tellen de dagen in ieder geval af.

Meer van dit