HomeTechLEGO dropt magische nieuwe Hocus Pocus-bouwset

LEGO dropt magische nieuwe Hocus Pocus-bouwset

Als je fan van Disney én LEGO bent dan kun je binnenkort genieten van een gloednieuwe bouwset met een magisch tintje. Deze set komt uit de LEGO-ideas-reeks, en is ontworpen door de 26-jarige Amber Veyt. Zij ontwierp de set Hocus Pocus: The Sanderson Sisters’ Cottage, en daar zitten we uiteraard allemaal op te wachten. We houden wel van een beetje magie, dus hebben we deze leuke set even onder de loep genomen.

Hocus Pocus: The Sanderson Sisters’ Cottage

Bij LEGO-ideas krijgen ontwerpers een kans om een bouwset te ontwerpen, die vervolgens ingestuurd kan worden ter beoordeling. De set met de meeste stemmen wint, waarna de bewuste bouwset op de markt wordt gebracht. Amber Veyt wist de winst te pakken door de benodigde 10.000 stemmen te vergaren, LEGO heeft nu laten weten dat ze de Hocus Pocus: The Sanderson Sisters’ Cottage op de markt gaan brengen.

De set is gebaseerd op het huis van de heksen uit de film Hocus Pocus, een populaire Disney-productie waar enige tijd geleden een vervolg op is uitgekomen. In het verhaal komen drie heksen tot leven, en willen door middel van het stelen van de levenskracht van kinderen voor eeuwig op aarde blijven. Een aantal iconische scènes uit de film zijn opgenomen in het kleine huisje van de heksen, dat door de Belgische Amber briljant is nagemaakt in LEGO.

Hocus Pocus Lego huis
Afbeelding: LEGO

Hocus Pocus LEGO-bouwset vanaf 1 juli

De set bestaat uit 2.316 steentjes, dus je bent er op een saaie zondag wel even zoet mee. Er zitten ook zes minifiguren in de set, waaronder uiteraard de drie Sanderson zusters, Max, Dani en Thackery Binx, de betoverde jongen in de vorm van een zwarte kat. De vele details van het huisje zijn verbluffend, het huisje kan worden omgetoverd tot het Sanderson Witch museum, dat in het begin van de film is te zien.

Als je een VIP-member van LEGO bent dan is het mogelijk om de set als eerste in handen te krijgen. Deze bouwset is vooralsnog alleen verkrijgbaar via de site van de Deense speelgoedfabrikant te koop. De set is 27 cm hoog, 27 cm breed, en 23 cm diep. VIP-members kunnen de set vanaf 1 juli bestellen. Als je geen member bent dan zul je een paar dagen moeten wachten. Vanaf 4 juli is de Hocus Pocus: The Sanderson Sisters’ Cottage voor iedereen te koop.

hocus pocus lego minifiguren

 

hocus pocus lego disney
Afbeelding: LEGO

 

hocus pocus zussen LEGO disney
Afbeelding: LEGO
hocus pocus lego zussen disney bouwset
Afbeelding: LEGO

Meer van dit