HomeTechMust have: LEGO komt met Home Alone-set

Must have: LEGO komt met Home Alone-set

Fans van LEGO en de kerstklassieker Home Alone kunnen hun hart ophalen, want de Deense speelgoedfabrikant komt nu met een bouwset van deze iconische film, waarin Kevin McCallister de strijd aangaat met twee inbrekers. De bouwset bevat het huis van Kevin, het busje van inbrekers Harry en Marv, en de boomhut waar Kevin in de film naartoe vlucht.

LEGO-set Home Alone

Naast de bouwwerken zitten er ook 5 minifiguren bij van Kevin McCallister, Kate McCallister, inbrekers Harry en Marv, en ‘Old Man’ Marley. Je kunt vanaf nu dus alle iconische sc√®nes naspelen die van deze kerstfilm een klassieker hebben gemaakt. De muren en het dak kunnen open, en er zitten functies in die we kennen uit de film. Denk hierbij aan slingerende verfblikken, de enge oplichtende kachel in de kelder, en een hendel waarmee je Kevin op zijn slee van de trap kunt laten glijden.

De set bestaat uit 3957 onderdelen. Het huis is 27cm hoog, 34 cm breed en 37 cm diep. De details zijn overweldigend. Er zitten veel verwijzingen in naar de films, zoals pizzadozen, portretfoto’s van het gezin, een cardboard van Michael Jordan, en een gangsterfilm op de televisie. Deze set is het ideale kerstcadeau, en leuk om op te zetten als de film voor de zoveelste keer wordt uitgezonden tijdens de kerstdagen.

home alone 1

home alone 2

home alone 3

home alone 6

Bouwsets met films als thema

Het is niet de eerste keer dat LEGO een kaskraker van een film gebruikt als thema voor het ontwikkelen van een bouwset. Onlangs onthulde LEGO een Avatar-set, en ook Star Wars is een grote inspiratiebron voor de speelgoedfabrikant. Ze brachten nog niet zo lang geleden een collectors-item uit; de BD-1-droid uit Star Wars. De creativiteit van LEGO en de populariteit van films passen dus als blokjes in elkaar.

Kasteel Zweinstein uit de film Harry Potter is een set die je in huis moet hebben als je fan bent van films, en wat dacht je van LEGO Pirates of the Caribbean? De mogelijkheden zijn eindeloos. Daarnaast is LEGO een goede investering. Onderzoek heeft uitgewezen dat het speelgoed jaarlijks met 11% in waarde stijgt, dus waar wacht je op? De Home Alone bouwset is hier te koop.

LEGO Star Wars

lego avatar

 

Meer van dit