HomeTechLEGO komt met iconische Piranha Plant uit de Super Mario-games

LEGO komt met iconische Piranha Plant uit de Super Mario-games

Fans van Super Mario en LEGO kunnen hun speelse hart ophalen, want de Deense speelgoedfabrikant brengt een absolute must-have op de markt. De vraatlustige en vuurspuwende Piranha Plant is binnenkort namelijk als LEGO-set verkrijgbaar. Deze flora-vijand van Mario en Luigi is bedoeld voor volwassenen, die ongetwijfeld een melancholisch traantje weg zullen pinken tijdens het bouwen van deze iconische set.

Super Mario en LEGO

LEGO dropt vaker sets die een must-have zijn voor fans van iconische films en spellen. De speelgoedfabrikant bracht eerder een next-level Star Wars bouwset op de markt, en ook fans van Harry Potter kunnen hun hart ophalen met geniale bouwsets, zoals het kasteel Zweinstein. Populaire films en spellen in combinatie met LEGO is overduidelijk een succesformule, zo blijkt wel weer uit de set die we binnenkort voor een zacht prijsje kunnen bemachtigen.

LEGO bracht eerder een set op de markt die regelrecht uit het Super Mario-universum was getrokken. De Mighty Bowser-set was een daverend succes, dus heeft de speelgoedfabrikant nog een vijand van Super Mario uitgelicht. De Piranha Plant bijt graag een stuk uit de tuinbroek van Mario, en spuugt er het liefst nog een paar vuurballen achteraan. Deze vijandige plant is binnenkort als LEGO-set te bestellen.

lego piranha plant

Piranha Plant komt in november tot bloei

Volgens LEGO is de Piranha Plant vanaf 6 november te bestellen op hun website. De set bestaat uit 540 onderdelen en meet 23 centimeter. Het is mogelijk om de kop, de stengel en het blad van de plant te verstellen, zodat deze elke dag in een andere houding kan worden gezet. Leuk detail: er worden twee munten bijgeleverd die in de bek kunnen worden geduwd, waarna ze met een druk op de knop in de buis er aan de onderkant weer uit vallen.

Het is tevens de goedkoopste set die tot nu toe in het genre voor volwassenen gaat verkopen. De Piranha Plant zal naar verluidt 69 euro gaan kosten. Wanneer deze iconische set in andere winkels te koop zal zijn is nog niet bekendgemaakt, maar de praktijk leert dat dit niet lang na de release zal gebeuren. Deze set is leuk om weg te geven, maar je mag jezelf er uiteraard ook op trakteren, want niemand is te oud voor LEGO.

lego piranha plant

lego piranha plant

Meer van dit