HomeTechCollectors-Item: LEGO brengt BD-1-droid uit Star Wars uit

Collectors-Item: LEGO brengt BD-1-droid uit Star Wars uit

LEGO wordt steeds populairder. Het zijn niet alleen kinderen die in de weer zijn met lego-steentjes, maar er zijn ook bouwsets voor volwassenen te koop. Het speelgoed kan ook een goede investering zijn, want de prijzen van de sets stijgen jaarlijks. Nu komt het LEGO met een must-have voor liefhebbers van Star Wars; de BD-1-droid uit Star Wars Jedi: Fallen Order.

Star Wars LEGO

Er zijn al bouwsets te koop van het speelgoed. Denk hierbij aan de Star Wars Republic Gunship, en wat dacht je van de Baby Yoda LEGO-set? Er is een hele collectie te koop met Star Wars als thema. Maar de BD-1-droid was nog niet op de markt. Daar komt nu verandering in, deze set is binnenkort te koop. Deze moet je hebben als je een verzamelaar bent. Naar verwachting is de set vanaf augustus verkrijgbaar.

BD-1-droid is een verkenningsdroid uit de game Star Wars Jedi: Fallen Order. De droid werd in 2019 toegevoegd aan het Star Wars universum.
In 2023 zal de droid wederom te zien zijn in de opvolger van deze game: Star Wars Jedi: Survivor. Wie niet tot dan wil wachten kan dus al aan de gang met de LEGO-set van de droid. De fabrikant heeft er een leuk verhaaltje omheen gebouwd om de verkoop te stimuleren.

Bewegende onderdelen

Volgens de fabrikant kan de kop van de robot alle kanten op worden gedraaid. Ook de ledematen kunnen bewegen. Aan de achterkant van de kop zitten elementen die doorschijnend zijn en de stemming van de droid aangeven. Deze set heeft 1062 steentjes en gaat naar verluid 100 euro kosten. De prijzen verschillen bijzonder veel tussen de verkrijgbare sets.

Je kunt voor een paar tientjes al een set kopen, maar er zijn ook exemplaren verkrijgbaar die voor achthonderd euro per stuk over de toonbank gaan. Het kan een leuke investering zijn. LEGO wordt steeds vaker gekocht voor winst op langere termijn. Vooral als de set in een ongeopende doos wordt bewaard dan kan deze in de toekomst veel geld opleveren. Behalve Star Wars LEGO-sets zijn er ook sets verkrijgbaar die beroemde gebouwen als thema hebben, zoals de Eiffeltoren en The Empire State-building.

legobd1

Meer van dit