HomeEntertainmentLEGO dropt iconische Viking Village-bouwset voor de winter

LEGO dropt iconische Viking Village-bouwset voor de winter

Als de dagen kouder en korter worden dan verwarmen we onze harten graag met films en spelletjes. In de tijd van de Vikingen maakten de dorpelingen zich klaar voor een strenge winter door hun huizen extra te verwarmen en voedsel in te slaan. Door de serie Vikings is de oude Vikingcultuur razend populair geworden en daar speelt LEGO handig op in met deze iconische bouwset waarin een vikingdorp centraal staat.

Terug in de tijd van het oude Scandinavië

Je kunt met de Viking Village-bouwset terug in de tijd gaan, toen de cultuur van de Vikingen heer en meester was in Noord-Europa. Liefhebbers van geschiedenis kunnen hun hart ophalen met deze iconische bouwset, dat wordt gekenmerkt door veel herkenbare details. Denk hierbij aan een oude smederij en een uitkijktoren. Ook aan het langhuis van het stamhoofd is gedacht.

Tijdens het bouwen van deze set kun je kennismaken met talloze details die dit dorpje uniek maken. De bovengenoemde delen van het dorp kunnen aan elkaar worden gekoppeld, waardoor de Viking Village een geheel wordt. Vervolgens kun je verschillende scènes uit de beroemde serie tot leven brengen, want er zitten veel prachtige kenmerken in die gebruikt kunnen worden.

viking village lego

LEGO Viking Village te koop bij Bol.com

De LEGO-set is inclusief verschillende minifiguren, zoals een schildmaagd, de smid, een boogschutter en het stamhoofd. De smederij heeft een vlammende functie om het geheel extra sfeer te geven. De schilden van de Vikingen zijn bedrukt met de raven van Odin, dus aan de kleinste details is gedacht. Er is ook een grot aanwezig waarmee de Vikingen aan delfstoffenwinning kunnen doen.

De set bestaat uit 2103 onderdelen, dus je bent wel even zoet tijdens het bouwen. Het resultaat is een set die niet zou misstaan op de kast. Dit gedetailleerde Vikingdorp is leuk om zelf te kopen, maar het is ook een uitstekend cadeau om weg te geven. Je kunt de set kopen op de website van Bol.com. Voor slechts €175,- heb je hem vandaag besteld en morgen in huis. Check hieronder de foto’s om een impressie te krijgen van deze iconische LEGO-set.

viking village lego

Meer van dit