HomeEntertainmentLEGO komt met geniale (echt werkende) voetbaltafel

LEGO komt met geniale (echt werkende) voetbaltafel

We kunnen een spelletje tafelvoetbal allemaal wel waarderen. LEGO-fans kunnen nu helemaal hun creatieve hart ophalen, want de Deense speelgoedfabrikant komt nu met een voetbaltafel die echt werkt, én je kunt zelf de opstelling van je team bepalen. Wij houden wel van een spelletje, dus namen we deze toffe bouwset even onder de loep.

Voetbaltafel bouwset

Leuk detail is dat het niet LEGO is die deze bouwset heeft bedacht, maar een liefhebber van de bouwsteentjes. Het is namelijk een product uit de LEGO Ideas-lijn. Het gebeurt wel vaker dat een fan van het speelgoed een bouwset ontwikkeld, zo konden we eerder genieten van een replica van Efteling-attractie De Vliegende Fakir. De volledige naam van de voetbaltafel-bouwset is ‘LEGO Ideas Foosball Table 21337.

Het ontwerp is afkomstig van de 16-jarige Donát Fehérvári uit Hongarije. Hij won de LEGO-competitie ‘We Love Sports’ met dit ontwerp. Zijn oorspronkelijke ontwerp was een stuk groter, maar om het speelbaar te maken heeft LEGO het vorig jaar in een kleinere versie uitgebracht, maar heeft niets aan het ontwerp van Fehérvári veranderd. En er zitten een aantal leuke details in.

LEGO en diversiteit

LEGO is dagelijks bezig met ontwerpen, en betrekt de fans van het speelgoed dus bij dit proces. In het geval van deze voetbaltafel is rekening gehouden met de tijdgeest van nu. Zo levert de speelgoedfabrikant maar liefst 22 minifiguurtjes bij de set die niet allemaal voorzien zijn van de kenmerkende gele gezichtjes. Sommige poppetjes hebben andere huidskleuren, en er zit zelfs een figuurtje bij dat een gehoorapparaatje draagt.

Er zitten ook 44 hoofden en 43 haarstukken bij, zodat je eindeloos kunt combineren, en je eigen spelers kan maken. Er passen 10 poppetjes op de stangen van de set, de rest kan op de bijgeleverde reservebank. De set bestaat uit 2339 onderdelen, dus je kunt op een regenachtige zondag lekker aan de slag met deze unieke bouwset. Hij kost €259,95 en hij is te koop door op deze link te klikken. Have fun!

Meer van dit