HomeTechLG komt met 42-inch buigbare OLED-scherm

LG komt met 42-inch buigbare OLED-scherm

LG heeft onlangs een wel heel bijzonder scherm onthuld. Het bedrijf heeft namelijk een zeer bijzondere televisie geïntroduceerd op de IFA-beurs in Berlijn. De LG OLED Flex is ’s werelds eerste buigbare televisie. Ideaal voor gamers en liefhebbers van films. Wij vinden het een absolute revolutie op dit gebied, dus hebben we dit scherm even goed onder de loep gelegd.

Buigbare OLED-scherm

Ja, je leest het goed, de LG OLED Flex is een televisie met een revolutionair buigbare 42-inch scherm. Het scherm kan vanuit een platte stand binnen een paar seconden in maar liefst twintig verschillende buigstanden worden gebogen. Zo buig je als gamer zijnde gewoon het scherm om je heen voor de ultieme gebruikservaring. Deze handige innovatie verhoogt het gebruiksgemak naar wens.

Er zijn namelijk mensen die een gebogen scherm alleen zien zitten tijdens het gamen, maar kijken bijvoorbeeld liever tv op een plat scherm. Met deze televisie kun je dat dus naar wens instellen. Je hoeft dus niet meer de keus tussen een platte of een curved televisie te maken, want dit model is beiden in één. Volgens LG gaat de beeldkwaliteit van het scherm niet ten koste van de buigfunctie.

Gamen en films wordt een ultieme ervaring

LG garandeert dezelfde beeldkwaliteit als de andere OLED modellen. De kwaliteit blijft hetzelfde als het in gebogen stand staat en zorgt voor een verbeterde kijkervaring. Voor een mooie filmervaring heeft deze televisie volledig contrast, diepe zwarttinten en nauwkeurige kleuren. De responstijd is 0,1 milliseconde, wat dit scherm zeer aantrekkelijk maakt voor gamers. Zij kunnen ook de schermgrootte zonder moeite wijzigen, wat de ervaring nog intenser maakt.

Het OLED-scherm wordt aangedreven door een 9 Gen 5 processor, waarvan het beeldalgoritme van LG zelf voor een zeer fijne oogcomfort zorgt. Het scherm kan ook nog eens naar wens tot wel 10 graden worden gekanteld. Dit innovatieve scherm kan met 140 millimeter worden verhoogd. Kortom; De LG OLED FLEX is een scherm dat je kunt personaliseren voor de ultieme kijkervaring. Wanneer dit model te koop is, is helaas nog niet bekend, maar we houden jullie op de hoogte.

Meer van dit