HomeTechCryptoLionel Messi tekent deal voor promoten cryptobedrijf Socios

Lionel Messi tekent deal voor promoten cryptobedrijf Socios

Topvoetballer Lionel Messi heeft een meerjarig contract getekend om cryptobedrijf Socios te promoten. Het gaat om een contract van drie jaar. In die periode zal Messi deelnemen aan verschillende promotionele en educatieve campagnes. De voetballer krijgt maar liefst 20 miljoen dollar voor zijn deelname aan de promoties.

Lionel Messi en Socios

De slogan van het platform is ‘Be more’ en zal onder andere door Lionel Messi worden gebruikt om meer gebruikers naar het Socios-platform te trekken. Het is niet zonder reden dat het platform een voetballer heeft gestrikt voor het promoten van het cryptobedrijf en de bijbehorende fantoken. De, op Ethereum gebaseerde fantokens, zijn namelijk verbonden aan populaire voetbalclubs.

Paris Saint-Germain, de Franse voetbalclub waar de topvoetballer voor speelt, heeft een verbintenis met de fantoken van Socios. Deze is te vinden onder de naam PSG op website coinmarketcap. Volgens deze website is de waarde van PSG in de laatste dagen met 1,3% gestegen. Maar de Franse voetbalclub is niet de enige populaire club dat verbonden is aan het cryptobedrijf.

Socios heeft meer teams op het platform

Ook AS Roma, Arsenal, Manchester City, Barcelona, Juventus en AC Milan zijn verbonden aan Socios. Houders van deze fantokens hebben een soort VIP toegang en stemrecht, Zo kan er op een democratische manier worden gekozen welke intro-muziek er tijdens een wedstrijd wordt gedraaid, of welk shirt er tijdens een uitwedstrijd gedragen gaat worden. Houders van de token zijn in ieder geval razend enthousiast.

16 april kunnen bezitters van de tokens die verbonden zijn aan voetbalclub Arsenal stemmen over het shirt dat gedragen gaat worden tijdens de wedstrijd tegen Southampton. Ze kunnen dan kiezen tussen het derde uitshirt van het team of het primaire uitshirt. Maar niet iedereen is blij met het cryptobedrijf en de tokens die door de voetbalclubs worden gepromoot.

ASA verbood advertenties Socios

Onlangs verbood de Britse Advertising Standards Authority advertenties waarin de fantoken van Arsenal wordt gepromoot. De ASA is van mening dat de volatiele cryptomarkt wordt gebagatelliseerd. Mensen die geen verstand hebben van cryptocurrencies zouden zich teveel mee laten slepen omdat ze blind vertrouwen op hun favoriete voetbalclub.

Er wordt ook gezegd door ASA dat er te weinig wordt gedaan aan het vermelden van de risico’s dat beleggen in de munt met zich meebrengt. Er werd ook niet vermeld dat de token waar mensen in investeerden een crypto-token is. Het heeft nog wat voeten in de aarde, maar Socios is ervan overtuigd dat de token bij kan dragen aan topsport.

Meer van dit