HomeEntertainmentLogan Paul koopt Pokémon kaarten voor 3,5 miljoen dollar en blijken nep

Logan Paul koopt Pokémon kaarten voor 3,5 miljoen dollar en blijken nep

Logan Paul was al vaker wereldnieuws door ontzettend veel geld in Pokémon kaarten te investeren. Zo droeg hij bijvoorbeeld een kaart van $150.000 naar een boks gevecht en kocht een zogenaamde ‘sealed case’ met daarin 6 andere ‘sealed boxen’ van de allereerste Pokémon prints. Hij was daarmee in de wolken tótdat het internet zich erover boog.

Pokémon kaarten zijn veel geld waard

Pokémon kaarten zijn de laatste jaren ontzettend veel in waarde gestegen. Het wordt vergleken met de kunstmarkt en daar gaat ook ontzettend veel geld in om. Een beetje investeerder heeft tegenwoordig wat graded Charizards liggen en er zijn mensen die zelfs hun hele vermogen in Pokémon kaarten steken. De bekende Youtuber Logan Paul is één van de mensen die veel geld in Pokémon kaarten steekt. Dit keer was het de beurt aan een sealed case met daarin 6 eerste editie shadowless base kaarten. Hij kocht deze doos voor $3.500.000 dollar. Het was de enige (bekende) sealed case ter wereld. Hij zette de doos vervolgens trots online.

Het internet

Er is geen wijzere plek dan het internet en dat bleek helaas in dit geval ook weer waar te zijn. Experts lieten namelijk direct weten hun twijfels te hebben over de authenticiteit van de case. Met name het label op de doos speelde daar een grote rol in. Dat er twijfel was, was gek omdat het authenticatie bedrijf BBCE hem als écht’ heeft bestempeld. Je zou er toch vanuit kunnen gaan dat zij weten wat ze doen. Dat was dus ook wat Logan deed en dat kwam hem helaas duur te staan.

Pokémon box break

Het openen van een gesealde doos Pokémon kaarten heet een box break. Een box break was de enige manier om te bepalen of de case authentiek is en zo geschiedde. In het bijzijn van BBCE en de verkoper, besloot Logan om de doos open te maken. Direct bij opening valt het echter stil… Logan Paul heeft voor 3,5 miljoen dollar een doos gekocht met waardeloze GI Joe kaarten. Zuur!

Meer van dit