HomeTechCryptoLuna Classic daalt dramatisch na nieuws arrestatiebevel Do Kwon

Luna Classic daalt dramatisch na nieuws arrestatiebevel Do Kwon

Het zag er de afgelopen weken rooskleurig uit Luna en Luna Classic. vooral laatstgenoemde steeg met honderden procenten nadat bekend werd gemaakt dat er een burn-tax aan zit te komen die wordt ondersteund door grote crypto-exchanges zoals Binance. Het ziet er nu somberder uit voor de munt, we vertellen je in dit artikel waarom dat zo is.

Arrestatiebevel oprichter Luna en Luna Classic

In ons vorige artikel over Luna Classic (LUNC) hebben we uitgelegd dat de originele munt, LUNA, in mei crashte nadat het de connectie met de bijbehorende stablecoin verloor. De munt kelderde van $100 tot $0. Veel investeerders verloren hun geld, waarna oprichter Do Kwon LUNA 2.0 creëerde. De originele munt, LUNC, werd aan de community gegeven, die het nieuw leven in proberen te blazen.

In de afgelopen maanden zijn er door voormalige investeerders aangifte gedaan tegen Do Kwon. Het arrestatiebevel komt vijf maanden nadat het Terra ecosysteem instortte, en investeerders en een aantal grote bedrijven bij elkaar opgeteld maar liefst 50 miljard dollar verloren. De Koreaanse autoriteiten hadden Do Kwon al langer op de korrel, het land betichtte hem eerder van witwassen en fraude.

Luna Classic en Luna 2.0 kelderen na nieuws arrestatiebevel

Do Kwon heeft het geluk dat hij niet in Zuid-Korea woont en zegt niet van plan te zijn om terug te keren naar zijn thuisland. Hij zegt wel dat hij mee wilt werken aan het politieonderzoek. Op het moment van schrijven worden er meerdere onderzoeken gedaan naar vermeende criminele activiteiten van Do Kwon. Er zijn onlangs invallen gedaan in vijftien panden van de eigenaar en medewerkers van TerraForm Labs.

Het is een dramatische wending voor investeerders in zowel Luna 2.0 als Luna Classic. Beide munten kelderden na het nieuws met respectievelijk 36 en 21 procent. Is dit de doodssteek voor Luna Classic? Wie zal het zeggen. Het is de zoveelste klap voor de munt, net nu LUNC er weer bovenop begint te krabbelen. Do Kwon en vijf medewerkers zitten voorlopig in Singapore en laten zich niet zien in Zuid-Korea.

Meer van dit