HomeTechCryptoLuna Classic burn: Binance gaat het waarschijnlijk ondersteunen

Luna Classic burn: Binance gaat het waarschijnlijk ondersteunen

Cryptocoin Luna Classic (LUNC) heeft een indrukwekkende doorstart gemaakt, en de community heeft grootste plannen om de waarde van de munt te laten stijgen. Er moeten ruim 6 biljoen munten worden vernietigd, dat wil men doen door een ‘burn-tax’ in te voeren. Het is belangrijk dat grote exchanges dit doorvoeren, en dat schijnt het geval te zijn, want veel grote partijen zeggen het initiatief te gaan ondersteunen.

Binance gaat de LUNC burn belasting ondersteunen

Verschillende grote crypto-exchanges hebben al aangegeven dat ze het burn initiatief zullen steunen. Crypto beursen zoals Kucoin en Gate.io hebben dit al publiekelijk bekend gemaakt. Het gaat om een burn-belasting van 1,2%. Dit houdt in dat er bij elke transactie van LUNC 1,2% van de hoeveelheid munten dat verkocht wordt, wordt ingehouden en wordt verbrand. Op deze manier hoopt met de totale hoeveelheid munten die in omloop zijn drastisch te verminderen.

Het lijkt erop dat de grootste crypto-beurs ter wereld, Binance, overweegt om de burn-belasting te ondersteunen. Dat is goed nieuws voor LUNC houders, want er worden dagelijks miljoenen transacties gedaan op het platform. In een blogpost zei Binance dat het ‘onderhoud zal gaan uitvoeren voor de LUNC wallet van het Terra Classic Netwerk’. Het onderhoud zal op 8 september 2022 starten en zal vier uur gaan duren. In die periode kan er geen LUNC worden gestort en opgenomen.

Waarde van de munt wordt verhoogd door burn-tax

Zoals we hierboven beschreven, is de burn-tax van essentieel belang om de prijs van LUNC te laten stijgen. Hoe minder munten er in omloop zijn, hoe hoger de waarde van de munt zal worden. Het is tevens de enige manier dat mogelijk is om de verliezen door de crash afgelopen mei te compenseren. In mei verloor de stablelcoin UST de koppeling met LUNA, waarna de munt zakte van $100 naar bijna $0. Oprichter Do Kwon gaf daarop LUNC aan de community, en startte LUNA 2.0.

De munt was ten dode opgeschreven, maar kwam op een spectaculaire manier terug toen de community die werkt aan de munt nieuwe software had geïnstalleerd. Hierdoor werd het mogelijk werd om LUNC te staken en is het mogelijk om een burn-tax in te voeren. Investeerders ruiken hun kans, en slaan de munt massaal in, waardoor de koers met maar liefst 700% steeg. Op het moment van schrijven zet die trend langzaam maar zeker door.

Luna Classic verbaast met indrukwekkende prijsstijging

Als Binance het voorbeeld volgt van de andere grote exchanges dan is dat meer dan goed nieuws voor Luna Classic. Het burnen van de munten zal de prijs opvoeren, wat uiteraard weer goed nieuws is voor investeerders. Het grootste deel van het handelsvolume van LUNC vindt plaats op Binance, dus het zou dan zomaar kunnen dat er in snel tempo vele munten zullen worden geburnd.

Op het moment van schrijven zien we op website Coinmarketcap dat de prijs van Luna Classic $0.0004445 is. We kunnen de toekomst uiteraard niet voorspellen, maar het is goed mogelijk dat de prijs flink zal stijgen als de burn-tax wordt ingevoerd. Dit zal op 20 september gebeuren, dus zet deze dag in je agenda. Wij zullen je uiteraard op de hoogte houden met betrekking tot het laatste nieuws over LUNC en andere cryptocurrency.

Meer van dit