HomeGadgetsMet deze slimme gadgets bespaar je stroomkosten

Met deze slimme gadgets bespaar je stroomkosten

De stroomprijzen schieten de pan uit. We moeten lijdzaam toezien hoe de enveloppen met energierekeningen steeds dikker worden, en we kunnen er niets tegen doen. Of toch wel? We kunnen de energieprijzen niet veranderen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat we zo zuinig mogelijk verbruiken. Met de handige gadgets die we in dit artikel behandelen bespaar je stroomkosten.

Stroomkosten besparen

We kunnen gebruik maken van zuinige verlichting, zoals spaarlampen en LED-verlichting. We kunnen ervoor kiezen om zonnepanelen op ons dak plaatsen, of simpelweg opletten welke apparaten er gedurende de dag aanstaan. Veel mensen hebben de televisie aanstaan, zonder dat er iemand naar kijkt, of vergeten het licht in de gang als ze naar het toilet zijn geweest.

Maar we kunnen behalve zonnepanelen en een stukje bewustwording ook gadgets kopen die helpen met het besparen van stroomkosten. Alle kleine beetjes helpen. Met de energieprijzen van tegenwoordig is het geen slechte investering om een aantal van deze gadgets aan te schaffen. We zetten er een aantal op een rijtje.

Slimme stekkers

Slimme stekkers leveren data over je energiegebruik. De stekkers die we hier beschrijven hebben een handig hulpmiddel waarmee je het gemiddelde verbruik in kan schatten. Als de ring om de stekker groen is verbruikt het apparaat waarop het is aangesloten weinig stroom. Hoe roder de ring wordt, hoe meer stroom er wordt verbruikt. De stekkers zijn ook aan- en uit te zetten via je smartphone. Handig!

stroomkosten2.0

Slimme tijdschakelaar

Een tijdschakelaar gebruiken is sowieso al slim, maar deze tijdschakelaar is zelf ook een slimme gadget. Deze gadget kan op- en aftellen. Als je s’nachts bijvoorbeeld je smartphone opgeladen wilt hebben dan kun je de tijd instellen. De schakelaar sluit zichzelf dan aan- en uit op de tijden die door jou zijn ingesteld. Je kunt hem ook gebruiken om andere apparaten automatisch uit te zetten door een geplande blokkade van de stroomtoevoer, en dus bespaar je op je stroomkosten.

stroomkosten3.0

Powerbank met zonnecel

Je hoeft je smartphone of tablet niet op te laden in het stopcontact voordat je gaat werken als je deze gadget hebt. Je legt hem op je werk in het raamkozijn en je telefoon werkt de hele dag. In de tussentijd laadt de powerbank zichzelf op, zodat je daarna nog genoeg batterij hebt om het even uit te kunnen zingen. Deze powerbank heeft vier aansluitingen en heeft een batterijcapaciteit van 30.000 mAh

stroomkosten4.0

 

Batterijbesparende waterkoker

De meeste wasmachines en ander witgoed worden verkocht met energielabel A, maar dat geldt vaak niet voor andere huishoudelijke apparaten. Waterkokers zijn ook energieslurpers, maar er zijn ook exemplaren verkrijgbaar die door hun design energiebesparend zijn. Deze waterkoker bespaart tot wel tweederde aan energie in vergelijking met gewone exemplaren.

stroomkosten5.0

Met deze gadgets bespaar je mooi op je stroomkosten. Dus het is de investering mooi waard. Dat haal je er op termijn wel uit. Succes!

Meer van dit