HomeTechCryptoMetaMask wallet waarschuwt Apple gebruikers voor gevaren hackers bij automatische backup

MetaMask wallet waarschuwt Apple gebruikers voor gevaren hackers bij automatische backup

Crypto-wallet MetaMask heeft kort geleden een waarschuwing afgegeven aan gebruikers die Apple producten gebruiken. De kans dat hackers toegang tot de wallet kunnen krijgen is zeer groot als zij een back-up functie aan hebben staan. Het gaat om de automatische iCloud back-up die veel iPhone gebruikers hebben aangezet.

MetaMask waarschuwt via Twitter

Het team achter de populaire crypto-wallet liet op Twitter weten dat het zeer gevaarlijk is om je wallet te verbinden met iCloud. Als hackers het voor elkaar krijgen om de Apple iCloud van een gebruiker te hacken, dan krijgt diegene ook meteen toegang tot de MetaMask wallet. Dit is mogelijk als je iCloud-back-up voor app-gegevens hebt ingeschakeld.

Als je deze functie hebt ingeschakeld is de iCloud van de gebruiker verbonden met het wachtwoord van je MetaMask wallet. Als een hacker jouw iCloud gegevens weet te achterhalen dan kan diegene ook meteen in de kluis van je crypto-wallet. Dit geldt voor met name mobiele apparaten van Apple. Als dat gebeurt dan kunnen de gegevens, en dus ook cryptovaluta, door de criminelen worden gestolen.

Private keys

Tijdens het back-up proces is het mogelijk dat de private-keys van je MetaMask wallet automatisch worden geupload, terwijl deze eigenlijk alleen op je apparaat zouden moeten staan. Dat zou betekenen dat de toegang tot jouw wallet is opgeslagen in de iCloud. Als hackers die gegevens in handen krijgen dan is het een kwestie van tijd voordat je jouw cryptovaluta of NFT’s kwijt bent.

Metamask gaf deze waarschuwing af naar aanleiding van een gebruiker die slachtoffer werd van hackers. Gebruiker ‘Domenic Lacovone’ verloor een aantal NFT’s en cryptovaluta nadat hackers zichzelf toegang hadden verschaft tot de wallet van deze gebruiker. Dat gebeurde exact op de hierboven beschreven manier. Hij verloor meer dan 650.000 dollar aan de diefstal. Hij heeft als reactie op de diefstal een tweet online geplaatst waarin hij 100.000 dollar uitlooft voor de gouden tip.

Meer van dit