HomeTechCryptoMetamask Wallet: gebruikers kunnen nu crypto kopen met koopknop

Metamask Wallet: gebruikers kunnen nu crypto kopen met koopknop

Het was een feature waar gebruikers van cryptowallet Metamask lange tijd reikhalzend naar uit hebben gekeken; rechtstreeks crypto kopen vanuit de wallet. Vanaf nu is het mogelijk om direct vanuit Metamask crypto aan te schaffen, verspreid over acht netwerken. Dit nieuws klinkt ons als muziek in de oren, dus doken we in de beschikbare informatie over deze handige nieuwe functie.

Acht verschillende netwerken

Het is vanaf nu mogelijk om negentig verschillende cryptocurrencies direct te kopen vanuit Metamask. Je kunt ze direct kopen, verspreid over acht verschillende netwerken, namelijk Ethereum, Celo, Fantom, Avalanche, Polygon, Optimism, Arbitrum, en BNB Chain. De nieuwe feature is onderdeel van de Portfolio DApp, maar het is net zo makkelijk om ze direct vanuit de wallet aan te schaffen.

Als je de crypto direct vanuit Metamask aan wilt schaffen, dan klik je simpelweg op de ‘koopknop’ die vanaf nu dus beschikbaar is in de wallet. Metamask is de meest gebruikte cryptowallet voor gebruikers van het Ethereum-netwerk, dus deze feature komt voor miljoenen mensen als een functie die zeer welkom is. De ontwikkelaars zijn al lange tijd bezig om het voor gebruikers makkelijker te maken om met fiatgeld (normaal geld, euro’s, dollars, etc) crypto te kopen.

Crypto kopen met koopknop in Metamask

Cryptowallet Metamask heeft kenbaar gemaakt dat de service vanaf nu live is, en in 189 landen kan worden toegepast. De regelgeving is niet in elk land hetzelfde, dus het verschilt per land hoeveel geld er in totaal uitgegeven kan worden. Deze limieten staan ook in de browser-app vermeld. Nu Metamask deze functie heeft uitgerold wordt verwacht dat er meer wallets gaan volgen die het makkelijker gaan maken om crypto te kopen met fiatgeld.

De betaalmethodes die op dit moment worden aangeboden zijn debet- creditcards, PayPal, Instant ACH, en bankoverschrijvingen. Metamask is een non-custodial software wallet. Dit houdt in dat de gebruiker de private keys zelf in handen heeft, dat is in het geval van het gebruik van crypto-exchanges niet zo. Metamask is dus een stuk veiliger om je crypto op te bewaren dan andere wallets. Het veiligst is uiteraard het gebruik van een hardware wallet, zoals een Ledger.

Meer van dit