HomeTechCryptoDeze 3 Metaverse cryptos gaan door het dak door naamsverandering Facebook

Deze 3 Metaverse cryptos gaan door het dak door naamsverandering Facebook

Facebook kondigde afgelopen week na een flinke rebranding aan dat zij voortaan als Meta door het leven zouden gaan. Ze lijken hiermee in te spelen op de ontwikkelingen binnen de online wereld maar dat is niet het enige waar dit impact op had. De koersen van de Metaverse cryptos schoten namelijk direct na het nieuws door het dak!

Koersschommelingen

Crypto heeft al meerdere malen laten zien dat het erg gevoelig is voor nieuws. Is er goed nieuws dan stijgt de koers en is er slecht nieuws dan daalt het weer. Het nieuws dat Facebook nu verder gaat als Meta was in ieder geval weer een flinke reden om de koers te doen bewegen. Welke het meest bewogen? Ik zocht het voor je uit.

metaverse koersstijging

Decentraland (MANA)

Decentraland is een platform op basis van Metaverse waarbij gebruikers virtueel vastgoed kunnen kopen en verkopen. Op het platform kun je dan betalen en betaald worden doormiddel van MANA. Een stuk land wordt als eigendom met een NFT vastgelegd. Het platform draait op Ethereum en heeft dus een sterke basis. De koers van MANA steeg na de bekendmaking van Facebook met 400(!) procent. Benieuwd naar meer informatie? In onderstaande video kom je er alles over te weten.

The Sandbox (SAND)

Het gaming platform van the Sandbox maakt het mogelijk om een virtuele wereld op te bouwen met behulp van NFT’s. Ze proberen in te spelen op de toekomst door gamen te combineren met het gebruik van NFT’s. Het platform staat de laatste tijd flink in de spotlights door de samenwerking met rapper Snoop Dogg. De rapper is inmiddels bezig om zijn eigen crib na te bouwen waar iedereen welkom zou zijn. Dit streamt hij via dan bijvoorbeeld via het populaire streamingsplatform Twitch. Na het nieuws van Facebook steeg de koers van SAND van 1 naar ruim 3 dollar!

Enjin (ENJ)

Enjin is een wat serieuzere Metaverse crypto. Ze focussen zich voornamelijk op het zakelijk gebruik van de Metaverse. Zo wordt het platform gebruikt om digitale activa te maken. Je kunt hierbij denken aan alles van kunst tot aan voorwerpen die je kunt gebruiken voor zakelijke doeleinden. De koers van Enjin schoot in 3 dagen met 50% omhoog!

Metaverse cryptos

Metaverse cryptos zijn serieuze vormen aan het aannemen en er komen steeds meer use-cases voor gaming in de toekomst. Hoewel er een hoop mensen zijn die enorm veel geld verdienen aan deze ontwikkelingen, zit er natuurlijk ook een keerzijde aan. Investeer nooit geld dat je niet kunt missen en doe altijd onderzoek naar waar je in investeert! Oefenen met gratis geld? Lees dan eens dit artikel.