HomeTechCryptoVoormalig CEO MicroStrategy: Bitcoin komt er weer bovenop na instorten FTX

Voormalig CEO MicroStrategy: Bitcoin komt er weer bovenop na instorten FTX

Het zal niemand, en investeerders in het bijzonder, ontgaan zijn dat de koersen van vrijwel alle crypto een duikvlucht hebben genomen na het ineenstorten van cryptobeurs FTX. Vooral bitcoin dook diep in het rood. Volgens Michael Saylor, voormalig CEO van CryptoStrategy, kan de instorting van FTX juist een goede ontwikkeling kunnen betekenen voor de grootste cryptomunt op de markt.

Gebrek aan transparantie

De ineenstorting van FTX is volgens Saylor veroorzaakt door een gebrek aan transparantie. Het was tenslotte FTX-oprichter en eigenaar Sam Bankman Fried die heimelijk geld van investeerders gebruiken om de verliezen van zijn bedrijven te compenseren. DIt was niet gebeurt als de markt een stuk transparanter zou zijn. De analist denkt dat er een progressieve regelgeving gaat komen nu veel investeerders hun geld kwijt zijn.

Volgens Saylor zou dit kunnen betekenen dat deze regelgeving ervoor zorgt dat duizenden nutteloze coins zullen worden geëlimineerd (shitcoins, pump- and dumpcoins, hypecoins), waardoor er een handjevol munten overblijft die echt van waarde zijn voor de cryptomarkt. Dit zou betekenen dat meer mensen gaan investeren in waardevolle coins, zoals bitcoin, en dat zou de koers omhoog drukken.

Investeren in bitcoin

Saylor pleit voor een betere regelgeving, en verwacht er snel wordt gereageerd door de Amerikaanse waakhonden. Saylor heeft er alle vertrouwen in dat het wel weer goed komt met bitcoin. Het voormalig bedrijf van de analist/investeerder heeft sinds eind 2020 bitcoin als reserve, en investeert in miljoenen aan bitcoin omdat de inflatie van Amerika sterk blijft stijgen. Het bedrijf heeft 130.000 bitcoin in de digitale kluis, met een huidige waarde van bijna 2,1 miljard dollar.

Ondanks de sterke prijsdaling maakt Michael Saylor zich geen zorgen. Hij maakt zich meer druk om de toenemende inflatie in zijn land, en wat voor effect dit heeft op de economie. Ondanks het feit dat de aandelen van MicroStrategy recent met 69% YTD zijn gedaald blijft de voormalig CEO optimistisch, ook al moeten ze lijdzaam toezien hoe hun btc-reserve met $1,8 miljard dollar is gedaald sinds de implosie van FTX. Men blijft bij MicroStrategy in ieder geval optimistisch gestemd.

Meer van dit