HomeTechCryptoMartin Garrix, Joseph Klibansky & Dj Khaled kopen NFT apen voor mega...

Martin Garrix, Joseph Klibansky & Dj Khaled kopen NFT apen voor mega bedragen

Ben jij al bekend met NFT’s? Deze nonfungible tokens zijn razend populair en gaan voor enorme bedragen over de toonbank. Kunstenaar Joseph Klibansky betaalde onlangs een NFT plaatje van een aap met rode duivelhorentjes, een oorring en een badjas voor €230.000. Hiermee behoort hij tot de Bored Ape Yacht Club. Een club waar ook Martin Garrix, DJ Khaled en Diplo lid van zijn. Maar wat is de gedachte hierachter?

NFT apen voor grote bedragen

Als je hier nog nooit van hebt gehoord dan valt je mond vast open van verbazing. De plaatjes worden verkocht als nonfungible token (NFT), met een unieke code waarmee je kunt bewijzen dat zo’n digitaal bestand enkel en alleen van jou is. Jij bent dus de enige eigenaar van het bestand. Maar wat heb je daar aan?

Ten eerste gaat het natuurlijk om status. Het is tegenwoordig gewoon tof om te zeggen dat je behoort tot die club en zoveel geld neer kunt leggen voor een JPEG-bestand. Daarnaast kan het een mega goede investering zijn. Kwebbelkop, een legende onder de gamevloggers, kocht er twee weken geleden eentje voor €122.000. Deze zou hij nu al kunnen flippen voor bijna het dubbele. Big money dus.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JOSEPH KLIBANSKY (@josephklibansky)

Toegang tot membersclub

Wat de meeste mensen onderschatten zijn de utility’s die je krijgt als je zo’n gekke aap hebt. Bored Apes zijn op dit moment de koningen van het crypto-landschap en je behoort echt tot een community als je er eentje hebt. In de toekomst zullen dit soort NFT’s met privileges waarschijnlijk heel ‘normaal’ worden.

Uiteraard zijn de bedragen abnormaal en het lijkt nu nog alsof je enkel en alleen een JPEG koopt voor dat geld. De toekomst zal uitwijzen wat er met NFT’s gaat gebeuren. Vergeet Gadgetgekkies niet te volgen om op te hoogte te blijven van alle gekke ontwikkelingen. Als je zelf wilt investeren in NFT’s, doe dan goede research en let goed op. Er zijn, naast parels, ook veel oplichters op de markt.

Meer van dit