HomeTechCrypto5 goede redenen waarom je NFT's moet kopen op Binance

5 goede redenen waarom je NFT’s moet kopen op Binance

De wereld van de NFT’s wordt steeds groter. Steeds meer mensen, waaronder wereldberoemde artiesten zoals Snoop Dogg, investeren en handelen in deze non fungible tokens. Er zijn verschillende platformen waarop ze te koop en te verhandelen zijn. Ons oog viel op Binance, en we vonden 5 goede redenen waarom je ze juist daar moet kopen.

NFT’s kopen op Binance

We hebben het op onze cryptocurency afdeling wel vaker over NFT’s. In ons artikel NFT voor dummies hebben we uitgelegd wat een non fungible token is en hoe je ze kunt kopen. Vandaag gaan we dieper in op de marktplaats op Binance, het grootste crypto-handelsplatform ter wereld.

1. Groot bereik voor artiesten

Binance is de grootste crypto-exchange ter wereld. Er zijn op het moment van schrijven ruim 60 miljoen geregistreerde gebruikers. Op OpenSea (ook een NFT platform) zijn het er op dit moment 600.000. Dit is een gigantisch verschil, daarbij is het niet mogelijk om op OpenSea te handelen in cryptocurrency. Het grote aantal gebruikers en het feit dat je met één wallet zowel je crypto als je NFT kunt beheren maakt het voor artiesten aantrekkelijk om hun projecten op deze exchange aan te bieden.

2. Een grote diversiteit aan collecties op Binance

Op de Binance NFT marktplaats is een grote diversiteit aan collecties te vinden. Deze worden onder categorieën geplaatst en elke artiest krijgt een ranking bord waarop kopers hun reactie kunnen achterlaten. Op andere marktplaatsen zijn vaak enkele collecties te vinden, op dit platform kunnen kunstenaars hun collectie uitbreiden en linken aan een eerdere collectie. Zo krijgen de artiesten meer exposure, terwijl verzamelaars door de ranglijsten beter in kunnen schatten of ze een goede koop doen.

3. Binance heeft lage kosten en gas fees

Als je de handelskosten van Binance vergelijkt met die van OpenSea dan is het goed te begrijpen waarom deze exchange uitermate populair is bij investeerders en beleggers. Binance hanteert een vaste handelsprijs van 1%. De belachelijk hoge gas fees op andere platformen maken het minder aantrekkelijk voor kopers en verkopers om daar NFT’s te verhandelen. De toegankelijkheid en de gebruiksvriendelijkheid in combinatie met de lage kosten maken deze exchange erg aantrekkelijk.

4. veiligheid

De veiligheidsmaatregelen van Binance zijn optimaal. Dat moet ook wel, want met 60 miljoen gebruikers moet deze goudmijn voor hackers goed zijn beveiligd. Denk hierbij aan strenge aanmeldingsprocedures en twee-factor authenticatie. Je hebt ook de mogelijkheid om je NFT-aankoop en noteringslimieten aanpassen. Deze limieten helpen jou dan weer om je te beschermen tegen malware, phishing en andere vormen van cybercriminaliteit. Jouw NFT is veilig op dit platform.

5. Gebruiksvriendelijkheid NFT platform op Binance

Je hoeft geen wiskundige te zijn om een NFT te kopen of verkopen op dit handelsplatform. Als je jouw NFT veilig in je wallet op deze exchange hebt staan dan kun je ervoor kiezen om deze vast te houden of te verkopen. Het listen van een NFT gaat vrij simpel en er staan duidelijke hapklare instructies die jou door het proces heen leiden. Op deze toegankelijke manier is het handelen in NFT’s op deze exchange een fluitje van een cryptocent.

Meer van dit