HomeTechCryptoOekraïne ontvangt miljoenen aan crypto-donaties

Oekraïne ontvangt miljoenen aan crypto-donaties

De oorlog in Oekraïne maakt wereldwijd veel emoties los. Vanuit alle hoeken en gaten wordt hulp aangeboden. Ook in de wereld van cryptocurrency is de situatie in het land het gesprek van de dag. Er worden veel donaties in crypto naar het land gestort, naar verluid is dat op moment van schrijven al zo’n 27 miljoen euro.

Oekraïne ontvangt crypto-donaties

Het land is uitermate dankbaar voor de donaties, die over het algemeen anoniem binnenkomen. De zogeheten wallets waar de donaties vandaan komen zijn wel bekend, Oekraïne heeft als dank een zogenaamde airdrop in het vooruitzicht gesteld voor iedereen die een donatie heeft gedaan. Deze airdrop zal hoogstwaarschijnlijk niet bestaan uit cryptovaluta, maar uit NFT’s die liefdadigheid symboliseert.

Een airdrop wordt meestal nog voor het lanceren van een bepaalde munt, als promotiemiddel uitgegeven. In dit unieke geval zal de aangekondigde airdrop niet bestaan uit tokens, maar uit NFT’s.
El Salvador heeft de gehele bevolking ooit voorzien van 30 dollar aan bitcoin, maar de airdrop van Oekraïne is de eerste in zijn soort.

Oekraïne haalt op verschillende manieren geld op

Behalve Bitcoin heeft het land ook al meer dan 243 miljoen euro aan oorlogsobligaties verzilverd. Met dit geld wordt het Oekraïense leger gesteund en de financiële staat van het land zoveel mogelijk in balans gehouden. De obligaties hebben een rentecoupon van 11% en lopen binnen 12 maanden af. Met deze kortlopende obligaties hopen ze het Russische leger zo lang mogelijk van zich af te houden.

Op zaterdag 26 februari werd er door de Oekraïense regering een oproep gedaan om het land te steunen door middel van het doneren van bitcoin, USDT en ether. Er werd massaal gehoor aan gegeven en het duurde dan ook niet lang voordat er grote bedragen werden gedoneerd. Mikhailo Fedorov, minister van digitale transformatie, heeft inmiddels zijn dank voor de donaties uitgesproken.

Meer van dit