HomeTechCryptoPresident Biden ondertekent uitvoeringsbesluit crypto

President Biden ondertekent uitvoeringsbesluit crypto

Op het moment van schrijven is het 9 maart 2022. Een belangrijke dag voor Amerikaanse beleggers in cryptovaluta, maar ook voor Europeanen die hebben geïnvesteerd in cryptocurrency. Vandaag tekent President Biden een besluit dat invloed gaat hebben op de crypto-markt van de Verenigde Staten.

Uitvoeringsbesluit Crypto

De Amerikaanse overheid, en de SEC in het bijzonder, wilt al langer dat er meer toezicht komt op cryptocurrency en het beleggen hierin. Er lijkt nu een besluit op tafel te liggen waarmee de Amerikaanse overheid een vinger in de digitale pap krijgt. Dit besluit moet de risico’s van het beleggen in digitale valuta aan banden leggen, maar tegelijkertijd ook de potentiële voordelen van crypto benutten.

Het besluit omvat zes kernprioriteiten; bescherming van consumenten en beleggers, financiële stabiliteit, illegale financiering, leiderschap van de VS in het mondiale financiële systeem, financiële inclusie en verantwoorde innovatie. Dit uitvoeringsbesluit moet de regulering op cryptovaluta bevorderen en illegale praktijken tegengaan.

Gevolgen uitvoeringsbesluit voor Europa

We zien vaker dat besluiten die zijn genomen door de Amerikaanse overheid met betrekking tot crypto vaak worden overgenomen door andere overheden. Het invoeringsbesluit dat president Biden vandaag heeft ondertekend kan voor Nederland aanleiding zijn om eenzelfde besluit in te voeren. Dit zou een hoop veranderen op het gebied van cryptovaluta in ons land.

De regeringsbrede aanpak van Biden kan dus gevolgen hebben voor de beleggers van cryptovaluta in ons land. Mocht het ingevoerde besluit positieve ontwikkelingen omvatten dan is het wachten op vernieuwde wetten met betrekking tot cryptovaluta in Europa, en dus ook in Nederland. De reden van vernieuwde wetten en regels komt door de toegenomen populariteit van bitcoin en andere cryptocurrency.

De impact van regulering op crypto

Crypto speelt steeds meer een grotere rol in onze samenleving. Om deze reden wil de overheid meer regulering op het bezit en de handel op cryptovaluta. Steeds meer bedrijven accepteren cryptocurrency als betaalmiddel en dat maakt het voor criminelen ook interessant. De belastingdienst kijkt ook mee als het gaat om digitale valuta.

Als cryptovaluta wordt gereguleerd dan heeft dat een grote impact op de cryptomarkt. De vraag is of het voor beleggers dan wel interessant blijft om erin te investeren. Er wordt veel geld verdient met het speculeren in cryptovaluta, iets wat minder interessant wordt als de overheid aan de touwtjes trekt. We houden de ontwikkelingen in de gaten.

Meer van dit