HomeShoppingIedereen kan nu een PS5 kopen voor de normale prijs bij Sony

Iedereen kan nu een PS5 kopen voor de normale prijs bij Sony

We hebben er lang, heel lang op moeten wachten maar je kunt nu eindelijk een PS5 kopen voor de normale prijs. Bij de officiële PlayStation site hebben ze op dit moment namelijk genoeg voorraad voor iedereen.

Genoeg voorraad PS5’s

Sinds de release van de PS5 is er eigenlijk altijd een tekort aan voorraad geweest. Dat had mede te maken met de pandemie waar we toen inzaten. Verschillende oorzaken leverden een tekort aan chips op die Sony nodig had om de Playstations te maken.

In kleine getalen werden ze wel uitgegeven maar retailers maakten er een ontzettende bizarre prijs van. Daarnaast was er veel spraken van scalping. Er werden bijvoorbeeld hele koop-bots op gezet die 24/7 de voorraad van winkels scande, om het vervolgens meteen te kopen als er iets beschikbaar kwam.

Normale prijs PS5

In november 2020 werd de PS5 uitgebracht. Hij zou voor een bedrag vanaf €399,- beschikbaar zijn voor de consument. Door het tekort schoot die prijs al gauw naar om en nabij de 800 euro. Uiteindelijk kwamen er wel wat meer Playstations beschikbaar in fysieke winkels maar de prijs werd nooit normaal. Tot nu!

Sony gaf eerder al aan dat er genoeg Playstations beschikbaar zouden komen in de loop van dit jaar en daar lijken ze zich ook goed aan te houden. Ze hebben besloten om een groot deel van de voorraad voor een normale prijs via de eigen officiële site te verkopen. De reden hiervan is om de prijs zo normaal mogelijk te krijgen. Tóch is de PS5 momenteel 50 euro duurder dan in 2020 werd gecommuniceerd maar dat is een doosje eieren helaas ook. Op bol.com kwamen ze eerder vandaag ook even online maar daar lijken ze alweer uitverkocht. Datzelfde geld voor coolblue!

Meer van dit