HomeTechCrypto5 redenen om VPN te gebruiken bij het verhandelen van crypto

5 redenen om VPN te gebruiken bij het verhandelen van crypto

Het voordeel van cryptocurrency is het feit dat je zelf de beheerder over je digitale valuta bent. Er is dus geen bank of andere financiële instelling die jouw geld ‘beheert’. Dat is uiteraard een voordeel, maar dat kan ook in je nadeel werken als je niet oplet. Je bent namelijk uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor je crypto, en er is geen verzekering die jou compenseert als je bijvoorbeeld wordt gehackt. Hieronder lees je 5 redenen waarom het gebruik van VPN verstandig is.

Het gebruik van VPN

Een VPN (Virtual Private Network) is niets meer dan een beveiligde verbinding tussen jou en het internet. Als je een VPN verbinding gebruikt dan wordt jouw internetverkeer door een versleutelde tunnel gestuurd, waardoor het voor hackers, overheidsinstellingen, of andere ‘gluurders en criminelen’ een stuk moeilijker wordt om grip te krijgen op jouw gegevens en activiteiten op het internet.

Er bestaan websites die gebruiksvriendelijk zijn, zoals NordVPN of Tunnelbear. Met een muisklik maak je dan gebruik van een server in bijvoorbeeld Canada, of een andere locatie. Hierdoor surf je anoniem, en ben je zekerder van online veiligheid en privacy. VPN is een versleutelde verbinding. Jouw internetactiviteit gaat eerst naar de VPN-server, die versleuteld het bericht, en stuurt het daarna het internet op. We zetten hieronder een paar voordelen van het gebruik van VPN op een rijtje.

vpn privacy

1. Het is legaal

Veel mensen denken dat je per definitie iets strafbaars doet als je gebruik maakt van een VPN-verbinding, maar dat is niet zo. Iedereen heeft recht op privacy, en dat maakt zo’n verbinding mogelijk. Het is je goed recht als je het cybercriminelen zo moeilijk mogelijk wilt maken als het gaat om het beveiligen van je crypto. Handelen met een beveiligde verbinding is dus een verstandige keuze.

2. Je IP-adres blijft verborgen

Als iemand slechte bedoelingen heeft dan kunnen ze via je IP-adres precies achterhalen waar je woont en wat je doet. Het is een zeer ongemakkelijke gedachte dat criminelen door jouw IP-adres precies kunnen zien waar op de wereld je je bevindt, vooral als je bezig bent met het verhandelen van cryptocurrency. Door een VPN te gebruiken weet niemand waar op de wereld je gebruik maakt van internet.

vpn internet beveiliging

3. Ultieme privacy

Zonder gebruik van een VPN-verbinding kan alle informatie dat je uitwisselt worden onderschept door derden. Als jij wilt inloggen in je crypto-wallet, dan wil je niet dat er mensen met je meekijken, want dan is een hack zo gebeurt. Als je een beveiligde verbinding gebruikt, dan zullen criminelen die jouw data onderscheppen een stukje van een onleesbaar bericht zien, in plaats van duidelijke inlogcodes.

4. Je informatie wordt niet bewaard

Internetproviders houden de activiteiten op hun netwerk bij, categoriseren het, en weten dus kort gezegd alles wat jij doet op internet. Ze kunnen letterlijk zien wat je doet, en ze kunnen die activiteiten opslaan. Als je een VPN-verbinding gebruikt dan ben je volledig anoniem, en wordt er dus ook niets opgeslagen of bijgehouden. Je bent incognito, en je informatie wordt niet bewaard.

5. Kies voor een goede provider voor de juiste snelheid

Als je ervoor kiest om je dataverkeer om te laten leiden via een VPN-verbinding dan gaat er altijd een beetje internetsnelheid verloren. Daar zit je niet op te wachten als je in crypto aan het handelen bent. We hebben aan het begin van dit artikel een paar goede VPN-providers benoemd. Met deze providers bescherm je jezelf beter tegen hackers, ben je anoniem, en werk je volledig legaal op een veilige manier.

internet vpn security

Meer van dit