We hebben enige tijd geleden aandacht besteed aan de producten van techbedrijf Nothing, waarvan de smartphone op 12 juli 2022 op de markt kwam. Kort daarna presenteerde het bedrijf de Nothing Ear, een setje oordopjes dat zich kenmerkte door de transparante vormgeving. Nu is het tijd voor de opvolger van deze oordopjes: de Nothing Ear Stick. Wij hebben ze getest.
Transparant design
Het eerste wat opvalt aan de Nothing Ear Stick is de de vormgeving en het transparante design van het lipstick-achtige (stick)-oplaaddoosje. In het draaiende witte element in de koker vinden we de oordopjes van Nothing. Aan de zijkant van de case is de USB C-port te vinden waarmee de oortjes (en de case) kunnen worden opgeladen. So far, so good, het wordt tijd om de tweede generatie oordopjes van Nothing te testen op kwaliteit.
Voordat je de oordopjes kan gebruiken moet je ze verbinden met je smartphone. Dat kan makkelijk door middel van fast-pair. Bij Android verschijnt er een pop-up in beeld, bij gebruikers van iPhone kun je ze verbinden via bluetooth. Vervolgens kun je aanpassingen invoeren, zoals ruisonderdrukking, en ‘in ear detectie’, dat wil zeggen dat de muziek pauzeert als je het oortje uit je oor haalt.
Half in-ear ontwerp en lichtgewicht
De oortjes zijn lichtgewicht (4,4 gram), dus je voelt ze bijna niet zitten. Het kan voor gebruikers even wennen zijn dat de Nothing Ear (Stick) een half in-ear ontwerp heeft, wat vreemd aan kan voelen als je in-ear oordopjes gewend bent. Dit design rust namelijk half op je oorschelp, dus dat kan even wennen zijn. Wat wel echt kneiterhandig is, is het feit dat er een rode en een witte bol op de oortjes zijn aangebracht, waardoor je links en rechts makkelijk kunt onderscheiden.
Als we onze favoriete muziek aanzetten gaan we naar buiten om een rondje te lopen. Door middel van een knijpsysteem regelen we de muziek. Knijpen we langdurig in het linkeroortje dan gaat de volume omlaag, het tegenovergestelde gebeurt bij het rechteroortje. Als je een enkele keer knijpt dan wordt het liedje gepauzeerd, en als je twee keer knijpt dan skip je door naar het volgende oortje. Een kind kan de was doen.
Langdurige luistertijd op een enkele lading
Het geluid is zuiver, dat komt mede door het feit dat de bass en diepere tonen met de Nothing X-app geregeld kunnen worden. De noisecontrol is niet perse van topkwaliteit, maar ook zeker niet slecht. Als we een belangrijk telefoongesprek voeren dan kunnen we elkaar prima verstaan, dus dat is dan weer een pluspunt. Waar we ook positief door werden verrast is luistertijd van de oortjes op een enkele lading.
Als je oortjes volledig zijn opgeladen dan kun je gemiddeld 7 uur naar je favoriete muziek luisteren, dat is een complete werkdag. Als de oplaadcase volledig is opgeladen, dan kunnen de oortjes tot drie keer in de case worden opgeladen. Dat is 21 uur voordat de case weer aan de lader moet. Onze conclusie is dus over het algemeen zeer positief. Goede geluidskwaliteit, plus gebruiksgemak, plus prima batterijduur, maakt van de Nothing Ear Stick een goede aankoop.
De prijs van de oortjes valt in tegenstelling tot de belangrijke concurrenten erg mee. Voor maar €119,- scoor je deze oortjes al op de officiële site.