HomeTechCryptoRipple’s XRP stijgt voorbij Cardano en Solana

Ripple’s XRP stijgt voorbij Cardano en Solana

De digitale champagneflessen kunnen worden ontkurkt, want XRP investeerders hebben een feestje te vieren. De munt is namelijk in de afgelopen week met 35% gestegen! De munt liet Cardano en Solana achter zich en heeft een plekje verworven op nummer 6 van meest waardevolle cryptocurrency op de markt.

Groei van XRP

De explosieve groei van de munt komt vooral voort uit een flinke groei aan activiteit in zijn dagelijkse adressen. De token heeft de afgelopen jaren veel te verduren gehad, maar is ondanks de chaos op de cryptomarkt en de slepende rechtszaken tussen Ripple en de SEC (de Amerikaanse Securities and exchange) toch dapper blijven staan.

Het feit dat XRP toch zijn plekje in de top 10 van de meest waardevolle cryptocurrency weet vast te houden zegt veel over het vertrouwen van de investeerders in de munt. Ze hebben blijkbaar ook vertrouwen in de uitkomst van de rechtszaak, die naar verluid dit jaar zal eindigen.

Juridische strijd Ripple

Ripple ligt al jaren onder vuur. De SEC beschuldigt Ripple en twee topmanagers van het uitvoeren van een niet-geregistreerd effecten-aanbod van ruim een miljard euro. De zaak is meerdere keren aangehouden zodat beide partijen verdere verklaringen af kunnen leggen en (tegen)bewijs kunnen verzamelen.

Ripple heeft onlangs een flinke overwinning behaald in de rechtbank toen de federale rechter in de zaak oordeelde dat er toegang gegeven wordt tot een document waarin staat dat een voormalig SEC-functionaris verklaarde dat Ethereum geen effect is. Deze opmerking is belangrijk voor Ripple, want dat zou betekenen dat XRP ook geen effect is en dat zou de aanklacht tegen Ripple teniet moeten doen, en dus resulteren in een gewonnen rechtszaak.

XRP stijging verwacht na winnen juridische strijd

Als je een compleet overzicht wilt lezen over de juridische strijd waarin Ripple op dit moment in verwikkeld is dan klik je op deze link. De verwachting is dat de munt naar aanloop van de ontknoping van deze strijd nog verder zal stijgen. Veel investeerders kopen de munten alvast in, voordat er uitspraak is gedaan. Dat is een slimme zet, want de kans bestaat dat er flink wat winst te halen valt.

Want als de uitspraak positief uitpakt voor Ripple dan wordt verwacht dat XRP explosief gaat stijgen, en daar willen investeerders uiteraard een graantje van meepikken. Voor nu is het even feest bij Ripple, want de stijging die ze nu ervaren hebben ze ontwikkelaars van de munt in lange tijd niet gezien. De actuele waarde van XRP is te zien op website Coinmarketcap.com.

Meer van dit