HomeTechBizarre ontwikkeling rondom AI: pratende robothond door middel van ChatGPT

Bizarre ontwikkeling rondom AI: pratende robothond door middel van ChatGPT

De ontwikkelingen rondom kunstmatige intelligentie gaan razendsnel. Vooral ChatGPT is met sneltreinvaart bezig om de technologie door te ontwikkelen. Een voorbeeld hiervan is Spot, een robothond van techbedrijf Boston Dynamics. Deze stalen viervoeter bestaat al langer, maar er is nu ChapGPT in de software geïntegreerd. Spot kan nu dus ook praten met mensen, en dat is best griezelig. We namen dit nieuws even aan de riem.

Robothond van Boston Dynamics

Robothond Spot werd in februari 2017 door Google-dochter Boston Dynamics aan het publiek gepresenteerd. De kosten? 66.000 dollar. De robothond zal volgens het bedrijf in de toekomst worden ingezet om gevaarlijke situaties te verkennen, zoals in een oorlogsgebied, een rampgebied of bijvoorbeeld een ingestorte flat na een aardbeving. De hond zou ook zelfstandig een reddingsoperatie moeten gaan voeren.

Sceptici zetten hun vraagtekens bij Spot, omdat een robothond zonder moeite als wapen geprogrammeerd kan worden en kan worden uitgerust met wapens. Volgens Boston Dynamics is dat zeker het doel niet en wordt de hond puur en alleen ontwikkeld als hulpmiddel in gevaarlijke situaties en omgevingen, zoals plekken waar giftige gassen zijn vrijgekomen en locaties met een hoge kans op explosies.

Spot kan praten door middel van ChatGPT

Spot is vanaf het begin al uitgerust met een camera en een microfoon, zodat de mensen die de robothond bedienen kunnen zien en horen wat er gebeurt. Nu ChatGPT een razendsnelle opmars maakt heeft het team achter Spot kunstmatige intelligentie in de software geïntegreerd. De ontwikkelaars hebben Spot een stem gegeven, waardoor de robothond nu ook in staat is om te communiceren met mensen. Door AI leert Spot mensen herkennen en is in staat om vragen te beantwoorden, zo is te lezen in een blog van het bedrijf.

Boston Dynamics heeft hiermee een dikke upgrade gegeven aan Spot, maar het bedrijf benadrukt dat ze er alles aan doen om te voorkomen dat de hond voor slechte doeleinden zal worden gebruikt. In het onderstaande filmpje is een versie van de pratende robothond te zien. Boston Dynamics wil vooralsnog dergelijke robothonden alleen op de campus van het bedrijf gaan gebruiken. De hond zal dan vragen beantwoorden en bezoekers op het terrein rondleiden. Check het onderstaande filmpje. Het is een geniale technische ontwikkeling, maar ergens toch ook wel een beetje beangstigend.

 

Meer van dit