HomeGadgetsNieuwe Samsung Galaxy SmartTag 2 heeft veel nieuwe functies

Nieuwe Samsung Galaxy SmartTag 2 heeft veel nieuwe functies

Toen Samsung de SmartTag op de markt bracht was dit een antwoord op de populaire AirTag van Apple. Deze gadget helpt je om je sleutels, koffers of andere voorwerpen terug te vinden. Samsung heeft ook op dit gebied niet stilgezeten en heeft deze tracker doorontwikkeld. De Samsung Galaxy SmartTag 2 is een verbeterde versie van zijn voorganger en heeft een aantal interessante functies. We hebben de nieuwe tracker van Samsung even onder de loep genomen.

Samsung SmartTag 2

De eerste SmartTag van Samsung werd goed ontvangen door gebruikers. De eenvoudige vormgeving – een vierkante vormgeving – kon gemakkelijk aan een sleutelbos of de gesp van een koffer worden gehangen, waarna deze voorwerpen makkelijk worden getrackt. Door dit succes besloot Samsung om een SmartTag 2.0 op de markt te brengen. Deze nieuwe versie heeft een aantal verrassende features die het nog makkelijker maken om je spullen terug te vinden wanneer de tag eraan is bevestigd.

Ten eerste is de vormgeving veranderd. Het vertrouwde vierkantje heeft plaatsgemaakt voor een ovaal exemplaar met een groter gat, zodat de SmartTag makkelijker op verschillende voorwerpen te bevestigen is. Als je geen idee hebt in welke richting je moet zoeken dan kun je in de bijbehorende app zien in welke richting je moet bewegen om in de buurt van de locatie te kunnen komen. Op deze manier zoek je altijd in de juiste richting, als je bijvoorbeeld je sleutels thuis kwijt bent.

Lost Mode-functie voor verbeterde vindbaarheid

De gloednieuwe Lost Mode van de Samsung SmartTag 2 is een van de meest opvallende features. Je kunt met deze functie jouw gegevens invoeren, zoals je naam, adres en telefoonnummer. Als jouw verloren voorwerp wordt gevonden dan kan de vinder de tag scannen, waarna jouw gegevens tevoorschijn komen. Vervolgens kan de vinder contact met jou opnemen. Deze functie was bij de eerste SmartTag niet beschikbaar.Je kunt de tag bijvoorbeeld ook hangen aan de halsband van je huisdier.

De Lost Mode-functie is beschikbaar voor elke smartphone. Mensen met een iPhone kunnen de tag dus ook scannen. Voorwaarde is wel dat het mobiele apparaat dat gebruikt wordt, beschikt over een NFC-lezer. Daarnaast heeft de nieuwe Samsung SmartTag 2 ook een verbeterde Compass View-functie. Deze geeft de zoekrichting ten opzichte van de gebruiker nog beter aan.

Energiebesparende modus

Je hebt uiteraard niets aan de SmartTag 2 als hij uit staat. Je moet namelijk verbinding kunnen maken met de tag. Het is dus belangrijk dat de tag een lange batterijduur heeft. In het geval van de eerste SmartTag was dit 350 dagen, maar Samsung heeft een knap stukje werk afgeleverd door dit te verdubbelen. Als je jouw voorwerp voor een langere tijd wil volgen dan is dat met de nieuwe tag zeker mogelijk, want deze gaat maar liefst 700 dagen mee.

Dit is echter wel de energiebesparende modus. In de normale modus gaat de SmartTag 2 500 dagen mee, dat is een stijging van maar liefst 50% ten opzichte van het eerdere model. Je hebt de mogelijkheid om te schakelen tussen deze twee modi, waardoor je voor een lange tijd in staat bent om je spullen te volgen. Als het batterijtje leeg is dan kan het op een eenvoudige manier worden vervangen.

smarttag saumsung

Prijs en releasedatum

De Samsung Galaxy SmartTag 2 is op het moment van schrijven nog niet te koop. De releasedatum van deze vernieuwde tracker staat gepland op 11 oktober. Dan zal hij wereldwijd worden gelanceerd. Als je de tracker wil gebruiken dan moet je beschikken over een Smartphone van Samsung en moet je jezelf registreren op SmartThings. Voor volledige functionaliteit moet je smartphone beschikken over ultrabreedband (UWB) en Android 11 of hoger.

Je kunt de Samsung SmartTag 2 nu alvast reserveren op de website van Bol.com. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want voor € 39,99 heb je hem in huis. De release van deze tracker staat op 11 oktober, maar op de website van Bol.com staat dat hij in Nederland vanaf 20 oktober beschikbaar is. De SmartTag 2 is beschikbaar in wit- en zwart. Dit slimme apparaatje zorgt ervoor dat jouw spullen altijd terug te vinden zijn.

samsung galaxy smarttag 2

Meer van dit