HomeSmartphonesSamsung gaat reparatiesets leveren aan klanten

Samsung gaat reparatiesets leveren aan klanten

Niets is vervelender dan een kapot scherm, of een ander probleem met je smartphone. Het hele proces van verzenden, repareren en terugsturen kan soms maanden in beslag nemen. Samsung weet dat ook, daarom gaan ze binnenkort reparatiesets aan klanten aanbieden. Dat is in de Verenigde Staten heel normaal, maar hier is het nieuw.

Samsung gaat reparatiesets voor je smartphone leveren

In Amerika bestaat er namelijk een wet die consumenten het recht geeft om zelf reparaties uit te voeren aan een product. Samsung levert daar al reparatiesets aan klanten, maar dat gaat hier in Nederland ook worden doorgevoerd. Dit bevordert de duurzaamheid omdat een consument langer met een toestel doet, en dat is weer goed voor het milieu.

Daarnaast wordt het voor een consument goedkoper. Een simpele reparatie kan aardig in de papieren lopen als deze door de fabrikant moet worden uitgevoerd. Met het juiste materiaal zou de consument dat zelf ook kunnen, dus is het binnenkort mogelijk om het gereedschap en vervangbare componenten te bestellen bij Samsung. Deze worden geleverd verschillende soorten sets.

Samenwerking met iFixit

Samsung werkt voor dit doel samen met iFixit, een website waarop handleidingen voor verschillende soorten reparaties worden geplaatst, en waar de reparatiesets op zijn te bestellen. Met deze kits zijn smartphone reparaties zelf uit te voeren. De samenwerking staat echter nog wel in de kinderschoenen, dus zijn er vooralsnog alleen handleidingen beschikbaar voor de Galaxy S20 series en de Galaxy S21 series.

Voor tablets is nu alleen de Galaxy Tab S7+ beschikbaar, maar Samsung verwacht dat er snel reparatiesets voor andere modellen beschikbaar zullen zijn. Hoewel het voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in het repareren van smartphones slecht nieuws is, verwacht Samsung dat het een positieve ontwikkeling is in een tijd dat hoge transportkosten en dure grondstoffen steeds vaker voorkomen.

Samsung voert wet Right to Repair uit in Nederland

De Verenigde Staten kwamen in 2012 met een wetsvoorstel voor de auto-industrie. Deze wet moest ervoor zorgen dat autofabrikanten de benodigde documentatie voor het repareren van hun voertuigen beschikbaar zouden stellen aan consumenten. Die wet werd aangenomen. Dankzij deze wet zijn consumenten niet langer afhankelijk van de fabrikanten om hun auto te repareren.

Met de opgedane kennis kunnen ze dit namelijk zelf. Sinds 2016 werd de zogeheten ‘Right to Repair law‘ populair over de hele wereld, en wordt deze toegepast op de gehele wereldwijde industrie van consumentenelektronica. Samsung levert vanaf nu met die wet in gedachten reparatiesets aan consumenten in Nederland.

Meer van dit