HomeTechCryptoAmerikaanse SEC op oorlogspad: verklaart 61 crypto als effecten

Amerikaanse SEC op oorlogspad: verklaart 61 crypto als effecten

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft overduidelijk de oorlog verklaard aan crypto. De commissie is een rechtszaak tegen crypto-beurs Binance begonnen, en labelt maar liefst 61 verschillende crypto als effecten. Binance is de grootste en bekendste crypto-exchange ter wereld. Als deze munten van de platformen moeten verdwijnen dan heeft het grote gevolgen voor de wereldwijde cryptomarkt.

Rechtszaak tegen Ripple

Je zou verwachten dat de SEC eerst de uitkomst van de langslepende rechtszaak tegen Ripple zou afwachten voordat ze andere rechtszaken tegen crypto-projecten beginnen, maar niets is minder waar. De Amerikaanse beurswaakhond is van mening dat 61 crypto effecten zijn. Een effect is een term voor een financieel instrument met een winstverwachting, zoals een aandeel. Al deze munten staan genoteerd op Binance, dit platform wordt ook aangeklaagd.

De rechtszaak tegen Ripple (XRP) wordt door deze aanklachten met nog meer aandacht bekeken dan voorheen het geval was. De SEC ziet XRP ook als effect, en die rechtszaak loopt bijna ten einde. We kunnen stellen dat alles valt en staat bij de uitspraak van deze rechtszaak, want als Ripple deze verliest dan is dat funest voor de gehele cryptomarkt. De SEC staat dan ten opzichte van de 61 andere munten die nu onder de loep worden genomen juridisch gezien veel sterker.

SEC ziet 61 crypto als een effect

De SEC ziet Binance als de grootste boosdoener in dit bizarre verhaal. De financiële waakhond heeft maar liefst 13 aanklachten tegen de grootste crypto-beurs ingediend, waaronder het ‘niet geregistreerde aanbiedingen en verkopen van crypto’. Ze zijn van mening dat Binance ‘een web van bedrog’ is, en de beurs op een onjuiste manier heeft geregistreerd. De oprichter van Binance, Changping Zhao, laat via Twitter weten dat de beschuldigingen geen draagvlak hebben.

Onder de 61 aangeklaagde crypto staan een paar prominente projecten, zoals Polygon en Cardano. Ook Solana en Cosmos staan op het rode lijstje van de SEC. Het is opvallend dat bitcoin en ethereum niet op het lijstje staan, maar de Amerikaanse financiële waakhond komt wel vaker met negatieve verrassingen, dus het zal niemand verbazen als er binnenkort een algehele oorlog tegen crypto wordt gestart.

Meer van dit