HomeTechCryptoShiba Inu staat op de derde plek van meest gehouden tokens op...

Shiba Inu staat op de derde plek van meest gehouden tokens op het Ethereum-blockchain

Meme-coin Shiba Inu blijft mensen verbazen. De populaire token staat nu op de derde plek van de meest aangehouden tokens op het gehele Ethereum-netwerk. Volgens de cijfers zijn alleen Ethereum en FTX token de coins die Shib voorblijven. Hoe kan het dat de munt ondanks alle negatieve berichten het zo goed blijft doen?

Populariteit van Shiba Inu is aangewakkerd

De laatste tijd komt Shiba Inu steeds vaker positief in het nieuws, dat zorgt ervoor de de populariteit van de munt stijgt. Een paar dagen geleden maakte bioscoopgigant AMC met het accepteren van de token als betaalmiddel. Ook werd de afgelopen week bekend dat Shib op de 10de plek staat van de meest aangekochte tokens op het Ethereum-netwerk

Gisteren werd er door een whale (een grote speler op de cryptomarkt) voor 1 miljoen dollar aan Shib tokens gekocht. Twitter-accounts die deze whales in de gaten houden hebben de transactie online geplaatst. Zo’n grote transactie zegt veel. Ondanks het feit dat er een neerwaartse trend hangt hebben deze whales blijkbaar toch een positief gevoel bij Shiba Inu.

Belangstelling voor Shiba Inu

De belangstelling voor Shiba Inu lijkt te zijn toegenomen nadat er geruchten gaan dat Turkije de coin als wettelijk betaalmiddel in gaat voeren. De grote spelers reageren hier meteen op door grote aantallen Shib aan te schaffen. De voormalig minister van economie zou al een ontmoeting met de ontwikkelaars van de token hebben gehad om dit idee te bespreken. Maar er is nog niets officieel bevestigd.

De acceptatie van Shib is echter wel op een veelzeggende wijze gegroeid. Er zijn veel bedrijven in het land die Shib accepteren als betaalwijze en zelfs ambulancediensten accepteren de token als wettig betaalmiddel. Het is nu aan de overheid van het land om het gebruik van Shiba Inu als betaalmiddel daadwerkelijk in de wet vast te leggen.

 

Meer van dit