HomeTechCryptoShibarium: 2023 kan zomaar het jaar van Shiba Inu worden

Shibarium: 2023 kan zomaar het jaar van Shiba Inu worden

Crypto-investeerders hebben ongetwijfeld de naam Shiba Inu voorbij hebben zien komen in de afgelopen twee jaar. Toen de coin net werd gereleased hield men nooit voor mogelijk dat deze munt twee jaar later nog steeds in leven zou zijn, maar het tegendeel is waar. Het project neemt vaste vormen aan, en gaat een nieuwe fase in: Shibarium.

Wat is Shibarium?

Het doel van de meeste projecten achter een bepaalde munt is het verhogen van de schaalbaarheid en transactiesnelheid, tegen zo laag mogelijke kosten. In het geval van Shiba Inu is dat ook zo. Shibarium is een tweede laag die wordt gebouwd over de huidige blockchain, om zo het Shiba Inu-Ecosysteem te verbeteren. Door deze laag zullen de transacties sneller verlopen, en zullen er andere verbeteringen volgen.

Shiba Inu draait op de blockchain van Ethereum. Dat is de basis-chain. Een tweede laag betekent dat er een blockchain bovenop de basis-chain wordt gebouwd. Deze technologie zorgt ervoor dat ‘de drukte’ op de blockchain van Ethereum wordt verminderd, zodat de transacties sneller doorgevoerd kunnen worden. Je kunt het vergelijken met een file. Een tweede laag is dan een omweg, die wordt aangelegd om de drukte te vermijden.

shiba

Samenwerken met Ethereum

Shibarium is dus de update die zo’n omweg gaat bewerkstelligen. Het project zal dit samen met Ethereum realiseren, want ze hebben een gemeenschappelijk doel, namelijk een snellere doorvoer van transacties en het verhogen van de schaalbaarheid. De Shibarium-keten verlicht de druk op de blockchain van Ethereum, dus dan zal de file op beide ketens een stuk minder lang zijn, en stromen de transacties een stuk sneller door.

Er is nog geen concrete datum uitgebracht voor Shibarium, maar volgens geruchten zal dit in de loop van 2023 worden. De zogenoemde ‘token-burn’ zal dan ook worden opgeschaald. Dit houdt in dat er munten naar ‘dode wallets’ worden gestuurd om zo de waarde van de munt omhoog te trekken. Inmiddels zijn er van de 999,999 biljoen maar liefst 410 biljoen coins naar dode wallets gestuurd. Dus wie weet wordt 2023 het jaar van Shiba Inu.

shiba inu coin

Meer van dit