HomeTechCryptoSolo Bitcoin-miner heeft een unieke dag en verdient een fortuin!

Solo Bitcoin-miner heeft een unieke dag en verdient een fortuin!

Het is een solo bitcoin-miner gelukt om 6.25 bitcoin te verdienen met het oplossen van een blok. Het is de tweede keer in een week tijd dat een solo-miner dit presteert. Ze zitten beiden ook nog eens in dezelfde solo-mining pool. De miner heeft omgerekend zo’n 266.000 dollar verdiend met deze prestatie

Mining pool

Normaal gesproken sluiten bitcoin-miners zich aan bij grote mining-pools. Zo vergroten ze de kans op het oplossen van een blok. De opbrengst van een nieuw blok, dat op dit moment 6.25 bitcoin bedraagt, wordt verdeeld onder de deelnemende miners. In dit geval waren de beide miners van afgelopen week aangesloten bij een solo mining-pool.

De deelnemers van Solo CK mining pool mogen de gehele opbrengst in hun eigen zak steken. Er gaat wel 2% van de opbrengst naar de pool, maar verder konden beide miners de beloning voor het oplossen van een blok in zijn geheel opeisen. De kans dat je een loterij wint is groter, dus ze mogen zichzelf gelukkig prijzen.

bitcoin mining

Bescheiden rekenkracht solo bitcoin-miner

Normaal gesproken hebben solo bitcoin-miners simpelweg de rekenkracht niet om een blok op te lossen. Om deze reden sluiten miners vaak een samenwerkingsverband. De kans dat een blok wordt opgelost is groter, alleen de beloning is dan minder. De twee geluksvogels van afgelopen week hadden een bescheiden rekenkracht, maar het is ze toch gelukt.

Het wordt steeds moeilijker om bitcoins te minen. Het wereldwijde netwerk van bitcoin-miners blijft maar groeien waardoor het steeds moeilijker wordt om individueel een blok op te lossen. De twee miners van afgelopen week hebben dus heel veel geluk gehad. Wie weet kopen ze van het verdiende geld nog meer mining-rigs.

 

 

Meer van dit