HomeTechCryptoSquid Game-coin blijkt oplichting, makers met 2 miljoen ervandoor

Squid Game-coin blijkt oplichting, makers met 2 miljoen ervandoor

We schreven eerder al, met onze bedenkingen, over de nieuwe Squid Game-coin. Deze coin steeg in 3 dagen met 50.000%. Hij verscheen op 26 oktober en wist die vervolgens in 3 dagen van €0,012 naar €5,90 te stijgen. Lekker rendement zou je zeggen toch? Nope. De coin bleek namelijk vals te zijn.

Squid Game-coin blijkt oplichterij

De coin bleek namelijk flinke oplichterij te zijn. De bedenkers hadden de munt gebaseerd op de razendpopulaire Netflix-serie Suid Game. Je zou online kunnen gamen met spellen die in november uit zouden komen. Alle gretige mensen kochten de munt maar zijn keihard opgelicht.

De coin crashte keihard en alle socialemedia-accounts en de website van de munt zijn verdwenen. Da’s pech, geld weg. De oprichters hebben in één keer alles uit de munt gehaald. Dit zou om 2,1 miljoen dollar gaan. Bij lange na niet de grootste crypto-roof, toch wel een flinke bak geld.

Verschillende waarschuwingen

Zoals wij ook bij het vorige bericht al hadden gemeld: kijk uit met dit soort coins. Je kon de coins namelijk kopen maar niet verkopen. Ook stond het Telegram-kanaal van SQUID geen berichten van buitenstaanders toe en op Twitter werd elke ‘hater’ geblokkeerd.

De memecoins zijn momenteel helemaal terug en dat is een gevaarlijke fase. Het lijkt wachten tot alt-season is doorgebroken en tot die tijd doen we het met mega stijgingen van meme en shitcoins.