HomeWheelsTesla heeft een goedkope hatchback op de planning

Tesla heeft een goedkope hatchback op de planning

Er worden steeds meer elektrische auto’s op de markt gebracht. Tesla is de meest bekende, maar veruit ook één van de meest exclusieve elektrische auto die er te verkrijgen is, maar voor velen is deze ver boven het budget. Als het aan Tesla ligt komt daar verandering in.

Het automerk voelt de hete adem van kleinere, goedkopere, elektrische voertuigen zoals de Nissan Leaf en Volkswagen ID.3 in de nek en heeft daarom een goedkope hatchback in de planning.

Een Tesla voor minder dan 25.000 dollar.

Elon Musk heeft volgens diverse bronnen een Tesla hatchback in de planning die de bestuurder ‘de unieke Tesla ervaring’ geeft voor minder dan 25.000 dollar. Musk lichtte vorig jaar al een tipje van de sluier op over het plan om een goedkoper model van het merk op de markt te brengen.

Tesla Model 2

De naam is nog niet definitief, maar volgens geruchten zou deze goedkope hatchback de naam Tesla Model 2 gaan dragen. Als alles volgens planning loopt dan rolt de eerste Tesla Model 2 in 2023 uit de fabriek. Er is nog niet veel bekend over dit model, maar we hebben wel wat interessante informatie kunnen vinden.

400 Kilometer op een volle accu

Elon Musk vindt dat een auto meer dan 400 kilometer op een volle accu af moet kunnen leggen. Dit is de reden waarom de Tesla baas de Model Y uit de productie heeft gehaald. Dit model kon 392 kilometer halen, maar dat was voor Musk te weinig. Hieruit maken wij op dat Model 2 op zijn minst 400 kilometer op een volle accu moet kunnen halen.

Nieuw accupakket

Tesla heeft eerder een uitvoerige uitleg gegeven over een nieuw en revolutionair accupakket zonder soldeerlippen. Dit pakket is 35 procent kleiner dan een normaal pakket en de helft goedkoper in productie. Het levert 5 keer meer energie, dus zal de Model 2 hoogstwaarschijnlijk worden uitgerust met dit accupakket.

Vermoedelijk zal de laadsnelheid hetzelfde zijn als die van de Model 3. Deze heeft een maximale laadsnelheid van 170 kWh, dus is het aannemelijk dat de Model 2 ook bij Superchargers kan worden opgeladen.

Design

Over het design is nog niet veel bekend. Er is simpelweg nog geen enkele afbeelding van het ontwerp van de Model 2 gepubliceerd. Als we uitgaan van het bredere aspect in de vormgeving van de Tesla modellen S, 3, X en Y dan zal de auto een soortgelijk design krijgen, zoals een afgesloten grille en een grote voorruit. 

Het interieur zal hoogstwaarschijnlijk niet veel verschillen met andere modellen. Tesla staat bekend om de minimalistische styling en het grote touchscreen op het dashboard, het is aannemelijk dat we dit ook terug gaan zien in de model 2.

Toyota en Tesla

Toyota en Tesla zouden al een tijdje met elkaar in gesprek zijn over een samenwerkingsverband. Deze samenwerking zou bestaan uit het ontwikkelen van een elektrisch platform voor een nieuw model. Als deze samenwerking tot stand komt dan opent dat deuren voor beide partijen, maar ook deze geruchten zijn nog niet bevestigd.

Als er een samenwerking tot stand komt dan is dit voor Tesla een kans om de Japanse markt te betreden. Toyota kan op zijn beurt gebruik maken van de expertise van Tesla. Maar of dit gaat gebeuren in het geval van Model 2 is nog maar de vraag.

Lanceerdatum

We weten nog niet wanneer de Model 2 op de markt gaat komen. Het kan zelfs zijn dat de naam tijdens het ontwerpen van het model wordt gewijzigd. Bij alle voorgaande modellen werd de lanceerdatum telkens uitgesteld, dus het kan zomaar zijn dat deze goedkope hatchback later op de markt komt dan verwacht. Maar dat deze er komt kunnen we bijna met zekerheid vaststellen.

Dus het is nog even wachten tot we allemaal in een Tesla kunnen rijden. Ondertussen houden we het nieuws omtrent Elon Musk en zijn autobedrijf goed in de gaten. Uiteraard delen we alle informatie hier met jullie, dus hou de site goed in de gaten.

 

Meer van dit