HomeTechConcertzaal The Sphere in Las Vegas is buitenaards imposant

Concertzaal The Sphere in Las Vegas is buitenaards imposant

Dat gokstad Las Vegas een spectaculaire beleving is die zeker op je bucketlist moet, was al jaren duidelijk. De splinternieuwe bolvormige concertzaal The Sphere zorgt voor dat extra plusje op die lijst, want de zaal imposant noemen is een understatement. Dit gebouw lijkt rechtstreeks uit het heelal te komen, om vervolgens bezoekers te trakteren op een onvergetelijke ervaring. We namen even een kijkje.

Architecten van Madison Square garden

The Sphere is een gigantische elektronische parel dat is ontworpen door dezelfde architecten die het iconische Madison Square Garden in New York hebben getekend. De concertzaal in Las Vegas heeft echter een heel ander uiterlijk, want deze lijkt rechtstreeks vanuit de ruimte op aarde te zijn geland. Dit spectaculaire bouwwerk is in vier jaar tijd gebouwd en daar kwam een hoop techniek bij aan te pas.

Deze bolvormige concertzaal is uniek in zijn soort en heeft een lichtmuur van maar liefst 54.000 vierkante meter aan de buitenkant. De binnenkant is minstens zo indrukwekkend, want daar tart een led-scherm van 15.000 vierkante meter alle verbeelding. De zaal heeft maar liefst 18.600 zitplaatsen. Bezoekers kunnen naast het verwachte optreden ook genieten van allerlei technische hoogstandjes.

The Sphere is het grootste bolvormige gebouw op aarde

Dit spectaculaire gebouw heeft 1,2 miljoen lichten die een wereldrecord van 256 miljoen kleuren kunnen creëren. Het resultaat is bijna niet van deze wereld te noemen. Daarnaast zorgen de 167.000 speakers voor een optimale klank en worden er geur- en wind-effecten gebruikt voor een optimale 4D-ervaring.

Deze imposante concertzaal heeft 2,3 miljard dollar gekost en is daarmee de duurste zaal in Las Vegas. Niemand minder dan rockband U2 mocht als eerste optreden in The Sphere. Bezoekers moesten hiervoor tussen de 400 en 1.400 dollar neertellen. Dit zijn bedragen die niet vreemd zijn in Las Vegas. Misschien moeten we toch maar een beetje haast maken met het afwerken van onze bucketlist.

Meer van dit