HomeTechSamsung komt met mega-tv 'The Wall' van 1000 inch

Samsung komt met mega-tv ‘The Wall’ van 1000 inch

Als je een beetje hebt opgelet de laatste jaren dan heb je Samsungs ‘The Wall’ wel eens voorbij zien komen. Het is een diepzwart, super scherp en megagroot scherm. De 2021-variant doet ons wederom watertanden. Dit is echt een puur stukje technisch genot.

Samsung The Wall 2021

Samsung pronkte al eerder met hun The Wall microledscherm. De 2021-variant is wederom mega dik. Het gaat hierbij om een scherm van 100 inch, met een resolutie van 8K en verversingssnelheid van 120Hz. Deze specs doen ons hart sneller kloppen.

Het microledscherm bestaat uit meerdere losse panelen. Hierdoor is het wat makkelijker om het scherm te verplaatsen bij een verhuizing. Daarnaast is het überhaupt (bijna) onmogelijk om een microledscherm te maken die uit een stuk bestaat. De delen van het scherm zijn 80,6 x 45,3 centimeter groot en zijn in een 4:3-formaat geconfigureerd. Je kunt de modules ook mixen, waardoor je een 16:9 verhouding krijgt in 8K.

2021-The-Wall

The Wall 2021

Het feit dat zo’n enorm scherm een 8K-beeldkwaliteit kan behalen is een enorme prestatie op zich. Dit doen ze door middel van de S-BOX. De panelen voeren namelijk uit wat de S-Box ze opdraagt. Hierdoor kunnen alle panelen als één werken.

Welke prijs The Wall krijgt is helaas nog niet bekend. Deze enorme schermen voor voornamelijk bedoeld voor bedrijven. Samsung is daarnaast druk bezig met de eerste microled-televisies voor consumenten. Stay tuned en geniet alvast van deze beelden:

Meer van dit