HomeEntertainmentMet deze iconische Titanic LEGO-set zink je nooit meer in verveling

Met deze iconische Titanic LEGO-set zink je nooit meer in verveling

We delen regelmatig geniale LEGO-sets met jullie, omdat we fans zijn van de geniale bouwsets die de Deense speelgoedfabrikant op de markt brengt. Dit keer gaan we aan boord van het meest beroemde schip ter wereld; de Titanic. Voor verzamelaars van unieke bouwsets is dit een absolute must-have, want de details zijn verbluffend. Wij namen een kijkje bij dit roemruchte schip.

Verbluffende details

LEGO heeft zichzelf met dit geniale model overtroffen. Ze hebben duidelijk gekeken naar de details van het originele schip, en hebben enorm veel details in het bouwwerk verwerkt. Dit stukje vernuftigheid zagen we al eerder toen ze een replica van de Eiffeltoren op de markt brachten. In het geval van de Titanic heeft LEGO het schip in drie secties verdeeld, zodat je de binnenkant goed kan bekijken. Het is overigens ook een van de grootste bouwsets (schaal 1:200).

Je kunt via de doorsnede dus in drie secties van de Titanic kijken. De gedetailleerde eetzaal voor de eerste klasse is goed zichtbaar, evenals de kenmerkende grote trap. We kunnen ook een kijkje nemen in een van de ketelhuizen, en krijgen we een verbluffend kijkje in verschillende cabines van verschillende passagiers-klassen. Ook het promenadedek, de brug, de leeszaal, en het zwembad is niet overgeslagen. De details maken van dit bouwwerk een kunstwerkje op zich.

titanic1

titanic2

titanic3

LEGO-Titanic is een uniek bouwproject

We behandelden eerder een gedetailleerde set van Star Wars, maar dit keer gaan we terug in de tijd, naar 1912 om precies te zijn, want toen begon de Titanic aan zijn fatale reis. LEGO heeft er een uitdaging van gemaakt om een bouwset van het schip te maken, want het is een project dat je niet zomaar op een regenachtige zondag even in elkaar zet. De speelgoedfabrikant heeft een aantal specificaties op een rijtje gezet waaraan je goed kunt zien hoe immens het bouwwerk wordt als het eenmaal is voltooid.

De set bestaat uit maar liefst 9000 onderdelen, en draagt de naam Titanic 10294 modelset. Het schip heeft (wanneer voltooid) een lengte van 135 centimeter, en is daarmee een echte blikvanger voor verzamelaars. Maar er zijn nog meer interessante specificaties die het aantrekkelijk maken om de set aan te schaffen. We zetten er een aantal hieronder op een rijtje.

  • Authentieke details, zoals 300 patrijspoorten, reddingsboten, bankjes, een vrachtkraan, en nog veel meer unieke details.
  • Realistische functies, zoals werkende zuigermotoren, die gaan draaien als je aan de schroeven van het schip draait.
  • Een standaard voor elke sectie. Je kunt de drie afzonderlijke delen dus splitsen, en ze gedeeltelijk van elkaar op een standaard plaatsen.
  • Een van de grootste en meest complexe bouwwerken van LEGO ooit. Het schip is 135 centimeter lang, 44 centimeter hoog, en 16 centimeter breed.
  • Naamplaatje. Als je klaar bent met het bouwen van de Titanic, dan kun je als finishing touch het naamplaatje op het bouwwerk monteren.

Als je een fan van geschiedenis bent, en het verhaal van Titanic wilt ervaren dan kun je de LEGO-Titanic kopen door op deze link te klikken.

titanic lego bouwset

Meer van dit