HomeTechCryptoMet deze 4 tools weet je hoe je een DeFi Scam Token...

Met deze 4 tools weet je hoe je een DeFi Scam Token kunt herkennen

De revolutie van digitaal geld staat volgens velen nog in de kinderschoenen, maar er gaan al miljarden dollars om in de wereld van cryptocurrency. Waar geld is zijn criminelen, dus dat is helaas in dit geval ook zo. Malafide ontwikkelaars van cryptomunten zijn aan de orde van de dag, en wachten tot hun slachtoffers happen en ‘investeren’ in hun munt. Wij hebben 5 tools gevonden waarmee je zo’n ‘scam token’ (of oplichtersmunt) kunt herkennen.

Tools voor het herkennen van oplichtings-crypto

Het is moeilijk om een DeFi (Decentralized Finance) token te herkennen die niet zo fris ruikt. Als er op social media een hype ontstaat over een munt die jou binnen korte termijn rijk kan maken, dan moet je eerst naar je gezonde verstand luisteren. Als dat niet goed lukt dan kun je de onderstaande tools raadplegen voor advies, want er zijn ongelofelijk veel oplichters op de cryptomarkt.

Ten eerste kun je bijvoorbeeld de website Isthiscoinascam bezoeken. Als je daar de naam van een bepaalde munt invoert, dan krijg je een overzichtelijk beeld in de vorm van een meter die aangeeft of het een betrouwbaar project is. De onderstaande tools hebben in feite dezelfde werking, als je weet waar je naar moet kijken. Let op! Wij garanderen niets, en geven ook geen financieel advies. We delen slechts onze bevindingen met betrekking tot de onderstaande websites.

tools hacker crypto scam

Token Sniffer

Token Sniffer is een gebruiksvriendelijke tool waarmee je verschillende tokens kunt opzoeken, zelfs als deze diezelfde dag nog zijn gelanceerd. Copy/Paste het contract adres, en je ziet goedkeurende vinkjes en afwijzende kruisjes in beeld verschijnen. Je krijgt zo een overzicht waaruit je kunt opmaken of het eventueel een Scam Token kan zijn.

Unicrypt

Unicrypt is ook een tool dat zeer makkelijk in gebruik is, en checkt de liquiditeit status van een specifieke token. Als dat er namelijk niet is, dan kan het heel goed zijn dat de munt is ontwikkeld om mensen hun geld te ontfutselen. Als de ontwikkelaar een gesloten liquiditeit heeft dan is het voor die persoon niet mogelijk om de investeringen van mensen te stelen.

tools unicrypt

BSC Check

BSC Check is naar onze bevindingen zeer betrouwbaar als het gaat om het traceren van een eventuele Scam Token. Als je het token-contract hebt dan voer je deze simpelweg in in de zoekbalk, waarna er verschillende (alarmerende) informatie verschijnt. Er komt dan duidelijk in beeld te staan of het mogelijk een Scam Token is. Voorzichtigheid is dan geboden.

Dextools

Dextools is een platform waarop je alle alle ‘buys & sells’ van een bepaalde token kunt zien. Als je het contract-adres hebt ingevoerd dan krijg je een overzicht te zien waarop de munt is gekocht of verkocht. Als je alleen maar kooporders ziet dan is dat een slecht voorteken. Het kan dan zijn dat je naar een Scam Token kijkt. Een gezonde munt wordt ten alle tijden verhandeld, en niet alleen gekocht.

dextools

Meer van dit