HomeSmartphonesMet deze handige tuinier-apps wordt jij de meester van je tuin

Met deze handige tuinier-apps wordt jij de meester van je tuin

Planten en technologie kunnen best samen, en wij gaan jou vertellen waarom. Als je een liefhebber van planten bent, maar ze altijd per ongeluk dood laat gaan, dan is dit artikel op jouw dorre vingers geschreven. Met deze apps verander jij in een prima tuinier of plantenverzorger. Of het nu een kamerplant, moestuintje of kruidentuintje is, met deze apps verzorg je als nooit tevoren.

1. Planta

Als je pas begint met tuinieren, of voor het eerst een paar levende planten in je huis hebt, dan is Planta een perfecte app. Deze app geeft je namelijk aanbevelingen voor planten, en helpt je herinneren om ze te verzorgen. De app heeft ook een handige lichtmeter, zodat je altijd weet hoeveel licht een bepaald stuk van je tuin moet hebben. De app ordent ook jouw planten ook op locatie.

Beschikbaar voor Android en iOS

plant

2. Planter

Deze app helpt jou bij het plannen van jouw tuin. Je vult de grootte van jouw perceel in, waarna je op een simpele manier planten kan toevoegen. De app vertelt je dan hoe diep de zaden moeten en hoeveel water er nodig is. Je kunt ook zien hoe lang het duurt voordat je kunt oogsten, welke planten gezelschaps- of bestrijdingsplanten zijn en welke ziektes er veel voorkomen bij een soort.

Beschikbaar voor Android en iOS

planten

3. Makkelijke moestuin

Als je graag een moestuintje wilt hebben, maar geen idee hebt hoe je dit moet doen, dan is deze app een uitkomst. Je hebt er geen enkele ervaring voor nodig. Makkelijke Moestuin begeleid je stap- voor stap in het aanleggen en onderhouden van de plantjes in jouw moestuintje.

Beschikbaar voor Android

moestuin

4. Leafsnap

Leafsnap is een handige app dat gebruik maakt van kunstmatige intelligentie om je planten te identificeren. De app is zo uitgebreid dat het in staat is om 90 procent van alle planten te identificeren. Als je een foto van een plant maakt en deze upload dan krijg je alle informatie met betrekking tot de bewuste plant, zoals verzorging, hoeveelheid licht, hoe je de plant kunt kweken, en nog meer

Beschikbaar voor Android en iOS

5. Terrarium garden Idle

Als je een bloedhekel aan echte planten hebt, en je jezelf comfortabeler voelt bij digitale versies, dan is deze app ideaal voor jou. Dit is een ontspannend tuinspelletje waarin je planten hebt. Die maken zuurstof waarmee je nieuwe planten neer kunt zetten. Je hebt dan wel geen echte planten, maar het relaxte gevoel tijdens het verzorgen van deze versies is er niet minder om.

Beschikbaar voor Android en iOS

garden plants

Meer van dit