HomeWheelsGa jouw volgende vakantie op pad met deze tweepersoons fiets caravan!

Ga jouw volgende vakantie op pad met deze tweepersoons fiets caravan!

Kamperen is voor veel mensen ófwel de ideale vakantie ofwel de grootste nachtmerrie. Helaas is het zo dat we anno 2021 niet makkelijk meer naar het verre buitenland kunnen trekken. Om die reden zochten wij een oplossing en kwamen daarvoor uit bij deze tweepersoons fiets caravan!

Fietsvakantie

Een fietsvakantie is heerlijk. Of je nu op vakantie gaat met de fiets of op de vakantiebestemming gaat fietsen. Wij Nederlanders staan er toch om bekend! Een Deense fabrikant heeft hier goed op ingespeeld. Zij bedachten namelijk een tweepersoons caravan die je achter de fiets kunt hangen!

caravan achter de fiets

Fiets caravan

Hoe dat er dan allemaal uit moet zien? Goede vraag! Het lijkt natuurlijk een veel te klein hutje waar je samen met je reisgenoot flink in opgekropt zit maar niets is minder waar! De caravan is namelijk zo gebouwd om alle mogelijke ruimte zo optimaal mogelijk te benutten.

Dit hebben ze gerealiseerd door de fiets caravan uitschuifbaar te maken. In reismodus is de caravan maar 1,49m lang maar wanneer je op de kampeerbestemming aangekomen bent, schuif je de caravan gemakkelijk uit tot een lengte van 2,85 meter. In combinatie met de 1,75m hoogte en 90 centimeter breedte, heb je best een flink kampeeroppervlak.

De snufjes

Buiten het feit dat je de caravan kan uitschuiven, zitten er meer handigheidjes bij. Zo klap je het bed uit tot zo’n 2 meter, maar ook weer in om een lekker zithoekje te creëren. Aan de deur is een luifel te bevestigen waardoor je bij lekker weer gewoon buiten kunt zitten. Ook is de caravan voorzien van zonnepanelen waardoor je gewoon al jouw apparaten kunt opladen! Dit alles heeft dan zo’n 300 liter aan opbergruimte waardoor je alles kwijt kunt wat je wilt. Het enige wat je mist is een badkamer maargoed… De wc delen met anderen heeft ook zo zijn charme ;-).

fiets caravan bed

fiets caravan zithoek

Kamperen met de fiets caravan

Is een fiets caravan het beste van twee werelden voor jou? Dan mag je diep in de buidel tasten. De caravan is namelijk te koop voor zo’n 4.000 euro. Daarnaast is het nog prettig om een goede elektrische fiets te scoren en zodoende ben je weer een paar duizend euro verder. Ik hoor je denken dat je voor dat geld beter naar een all-inclusive hotel op de Malediven kunt vliegen maar dat is natuurlijk niet waar. Met deze fiets caravan doe je namelijk een investering in jouw sportieve leven! Mag je zelf afwegen wat zwaarder weegt ;-).

Meer van dit