HomeTechCryptoTwitter in handen van Musk: kan Dogecoin koers stijgen naar 1 dollar?

Twitter in handen van Musk: kan Dogecoin koers stijgen naar 1 dollar?

Het zal niemand zijn ontgaan dat multimiljardair en Tesla-baas Elon Musk social media platform Twitter heeft overgenomen voor maar liefst 44 miljard dollar. Maar wat gaat dit betekenen voor cryptomunt Dogecoin? Het is alom bekend dat Musk de cryptomunt heeft omarmd, waarna de koers in 2021 steeg als een raket. Wij namen de memecoin even onder de loep.

Elon Musk en Dogecoin

Dogecoin (DOGE) werd in de eerste instantie gemaakt als parodie op bitcoin, en was aanvankelijk een grap. De turbulente wereld van cryptocurrency is onvoorspelbaar, dus het was ergens niet vreemd toen investeerders interesse kregen in de munt, waarna de koers steeg. Dogecoin verwierf bekendheid, en wekte ook de interesse van Elon Musk, die in 2021 een tweet plaatste waarin hij de munt noemde.

Vanaf dat moment steeg de populariteit van DOGE enorm, en de koers steeg explosief. Op het hoogtepunt was een munt zelfs 0,75 dollar waard, waardoor veel vroege investeerders in een klap miljonair werden. Het geluk duurde echter maar kort. Na de hype zakte de munt in, en tijdens de cryptowinter zakte DOGE zelfs naar 0,05 dollar. Musk laat de munt echter niet vallen, maar gaat hij hem gebruiken voor Twitter?

Overname Twitter

Toen bekend werd dat Musk Twitter officieel over zou nemen steeg de koers van DOGE weer. Investeerders hopen dat de multimiljardair de munt gaat implementeren op het platform. Als dit het geval is dan zal de prijs van DOGE weer kunnen stijgen naar het niveau van 2021. Mocht Dogecoin er in de aankomende periode in slagen om te stijgen naar 0,20 dollar dan is dat een positief teken. De oude koers van 0,75 dollar zien analisten dit jaar niet meer gebeuren.

Het is echter niet onmogelijk voor DOGE om 1 dollar te bereiken. Dit hangt allemaal af van Elon Musk. Hij is de grote katalysator achter de munt, en kan de prijs met een enkele beslissing of twee laten stijgen of zakken. Mocht hij de munt als betaaleenheid voor Twitter gaan gebruiken dan is het heel goed mogelijk dat DOGE kan stijgen naar 1 dollar, en dat zou gigantisch goed nieuws zijn voor investeerders. Check de actuele koers op website Coinmarketcap.

Meer van dit