HomeSmartphonesUniversiteit Twente lanceert app voor dankbaarheid

Universiteit Twente lanceert app voor dankbaarheid

De universiteit van Twente heeft een app gelanceerd die mensen met een sombere kijk op het leven moet helpen. De app heeft een hoog mindfulness gehalte. Uit onderzoek van de universiteit blijkt dat het mentale welzijn van de gebruikers van de app significant wordt verhoogd. De app kan met een link worden geïnstalleerd.

App voor dankbaarheid

Ernst Bohlmeijer en Noortje Kloos staan aan de wieg van deze app. Bohlmeijer is hoogleraar geestelijke gezondheidszorg. Hij heeft ook verschillende boeken geschreven over positieve psychologie en dankbaarheid. Hij heeft voordat de app werd ontwikkeld onderzoek gedaan naar de positieve uitwerking van dankbaarheid. Een training van zes weken op papier bleek een zeer goed effect te hebben op het mentale welzijn van de deelnemers.

Geïnspireerd door de positieve resultaten van deze tests werd het idee voor project ZENN (Zo Erg Nog Niet- ZENN) geboren. De app is ontwikkeld voor mensen die het wat moeilijker hebben in het leven. Er hebben 800 mensen meegedaan met het onderzoek. 400 mensen gebruikten de app, de rest moest wachten tot de app beschikbaar was. De 400 gebruikers van de app ervaarden significant meer welzijn en positiviteit.

dankbaarheid

Resultaten van app voor dankbaarheid zijn positief

De rest van de groep bleef gelijk in hun geestelijke gemoedsrust. “De app doet dus waarvoor het is gemaakt” aldus Bohlmeijer. De resultaten van de app zijn dus positief. Dankzij deze resultaten is besloten om de app binnenkort te lanceren voor het grote publiek. De app zal te downloaden zijn voor Android en iOS. Een specifieke datum is nog niet bekend, maar dit zal volgens de ontwikkelaars op korte termijn zijn.

De training in de app moet minimaal drie weken gebruikt worden voor het gewenste resultaat. Het omvat een dagboek, dagelijkse quotes en trainingen. “Ook dankbaarheid moet worden getraind, net zoals je met sporten doet”. Bohlmeijer zegt dat hij zoveel mensen wilt bereiken met de app, want iedereen heeft recht op geestelijke welzijn.

Zenn is gratis. Via de website kun je de app op je smartphone installeren. Je vult eerst de code 73007 in. Daarna je e-mail en wachtwoord en dan kun je meteen beginnen. Succes!

Meer van dit