HomeTechCryptoOm deze reden wordt Valentijnsdag een cruciale dag voor de koers van...

Om deze reden wordt Valentijnsdag een cruciale dag voor de koers van bitcoin

We hebben de afgelopen weken vaker aandacht besteedt aan de stijgende koersen van cryptocurrencies. De koersen van crypto zijn onlangs flink gestegen nadat de Federal Reserve bekendmaakte dat er een renteverhoging aan zit te komen. Volgens analisten is 14 februari een belangrijke dag voor de koers van bitcoin. We gaan je in dit artikel uitleggen waarom dat zo is.

Nieuwe correctie bitcoin koers

Januari was een topmaand voor crypto. Aan het begin van het nieuwe jaar schommelde de koers van bitcoin rond de 16.000 dollar, maar schoot omhoog nadat De Amerikaanse Centrale Bank (Federal Reserve) het nieuws van de renteverhoging van 0,25% bekendmaakte. Op 3 februari was een bitcoin nog 23.500 dollar waard, maar deze zakte op 10 februari met 4% toen crypto-exchange Kraken een boete van 30 miljoen dollar kreeg van de SEC, de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Het bedrijf zou de effecten wetten hebben overtreden door te zijn staking-as-a-service-programma niet te registreren voor de aanbieding en verkoop ervan. Na dit nieuws kleurde de koersen bloedrood, en zakte niet alleen de koers van bitcoin met 4%, maar ook Ethereum (5,4%), Cardano (6,5%) en Solana (8%) moesten het ontgelden. Deze daling is volgens analisten een overreactie van de markt, want er gloort wederom hoop. Hieronder zie je de grafiek van de afgelopen maand.

Valentijnsdag wordt een belangrijke dag voor bitcoin

Op het moment van schrijven zien we op website Coinmarketcap dat een bitcoin 21.616 dollar waard is. Aankomende week worden er een aantal belangrijke macro-economische gegevens vrijgegeven, en deze kunnen goed of slecht uitpakken voor bitcoin. De munt moet namelijk een belangrijke grens doorbreken, anders kan de prijs nog verder dalen. De weerstandzone van 22.400 – 22.600 dollar moet worden doorbroken om een stijgende trend te kunnen realiseren.

Op 14 februari wordt de consumentenprijsindex (CPI) in de Verenigde Staten bekendgemaakt. Dit belangrijke evenement is een van de belangrijke zaken die aankomende week invloed kunnen hebben op de koersen van crypto. Volgens crypto-analist Michaël van de Poppe zullen de dalende gasprijzen en de dalende inflatie ook positief kunnen uitpakken voor de koersen. Zeker is dat het weer gaat rommelen op de markt wanneer het CPI-rapport op Valentijnsdag bekend wordt gemaakt.

Meer van dit