HomeGadgetsMet deze ‘vistank’ kun je voortaan jouw goudvis uitlaten

Met deze ‘vistank’ kun je voortaan jouw goudvis uitlaten

Het is belangrijk om elke dag even te ontspannen. Een wandeling kan erg rustgevend werken, daar zijn we tijdens deze pandemie allemaal achtergekomen. Als je een hond hebt dan ben je gewend hem/haar elke dag uit te laten. Maar andere huisdieren zitten veel thuis en vervelen zich rot. In Japan hebben ze daarom een vistank bedacht om jouw vis mee uit te nemen.

Vis uitlaten in de vistank

Dit Japanse bedrijf is een draagbare watertank aan het ontwikkelen waarmee je jouw vis lekker mee op stap kunt nemen. Samen naar het strand of een terrasje pakken? Met deze vistank kan het. De “katsugyo-tas”, is eigenlijk een draagbaar aquarium met een handvat en zuurstofmeter. Een stuk beter dan jouw vis vervoeren in een plastic zak.

De tank is nog in ontwikkeling, dus we moeten jouw enthousiasme een beetje temperen. Maar het idee dat je in de toekomst jouw vis mee op stap kunt nemen is natuurlijk geweldig. We moeten alleen nog heel even geduld hebben. Het apparaat moet getest worden op vele verschillende vissen, alles voor de veiligheid.

vistank, vis,

Niet geschikt voor alle vissen

We houden de ontwikkelingen dus goed in de gaten en zullen een update plaatsen als het product af is. Het gaat een vrij ‘simpele’ tank worden die vooral functioneel is. Hij is volledig draagbaar, inclusief een zuurstofmeter en een handige voerpoort. Bij een wandeling hoort namelijk een lekkere lunch of diner.

Inmiddels hebben ze na vele testen ontdekt dat de vistank niet geschikt is voor vissen die graag grote afstanden zwemmen of van groter formaat zijn. Het is dus een tank die voornamelijk geschikt is voor vissen van het formaat goudvis.

Meer van dit