HomeGadgetsKofferdrama op vliegveld: reizigers sporen koffers op met GPS-tracker

Kofferdrama op vliegveld: reizigers sporen koffers op met GPS-tracker

Het is een chaos op Schiphol, maar ook op andere vliegvelden die te kampen hebben met personeelstekorten. Reizigers staan uren in de rij om in te checken, en soms komt hun bagage niet eens op tijd aan op plaats van bestemming. Veel reizigers hebben daarom een GPS-tracker in hun koffer gestopt zodat ze hun bagage in de gaten kunnen houden.

Apple AirTag

Mensen zijn zo slim geweest om gebruik te maken van zendertjes in hun bagage, om in de gaten te houden waar hun bagage is op het moment dat ze aankomen op hun vakantiebestemming. Op social-media gaan video’s rond waarin gebruikers laten zien hoe ze via, bijvoorbeeld een Apple AirTag, in de gaten houden waar hun bagage is tijdens de reis naar hun vakantiebestemming.

Begin juli lagen er meer 16.000 koffers op Schiphol te wachten tot de achterstand bij het bagageverwerking was weggewerkt. De luchthaven liet onlangs weten dat het grootste gedeelte van deze achterstand is weggewerkt, maar reizigers hebben daar geen vertrouwen in. Zij nemen het zekere voor het onzekere en stoppen GPS-trackers tussen hun bagage, deze zijn voor een paar tientjes al te koop.

Achtergebleven koffers

Er zijn verhalen van passagiers die op aankomst van bestemming controleerden waar hun bagage was, en tot de ontdekking kwamen dat hun koffers op Schiphol waren achtergebleven. Het is de plicht van luchtvaartmaatschappijen om achtergebleven bagage na te sturen. Het kan met deze drukte dagen duren voordat de achtergebleven bagage is nagestuurd, en daar worden reizigers niet blij van. Om koffers in de gaten te houden grijpen mensen dus naar GPS-trackers.

Deze trackers zorgen er helaas niet voor dat je koffer sneller op je vakantiebestemming komt, maar je houdt wel zicht op je bagage in een onoverzichtelijke zee van koffers die staan te wachten om verwerkt te worden op de luchthaven. Een tracker in je koffer lost het probleem niet op, maar ze geven je wel een gevoel van controle over je bagage. Want tussen al die koffers kan die van jou zomaar spoorloos verdwijnen. Je hebt ze voor zowel iPhone als Android-toestellen.

GPS-tracker kopen

Als je het zekere voor het onzekere wilt dan is het aanschaffen van een dergelijke gadget geen slecht idee. Je hebt tenslotte liever dat je weet waar je bagage is dan dat je maar moet raden, of hopen waar het is gebleven. Een GPS-tracker kopen kan op meerdere websites, als je een Apple telefoon hebt dan kun je simpelweg op de website een AirTag aanschaffen. Er bestaan echter ook trackers voor Android-toestellen.

Eigenlijk is het van de zotte dat reizigers dit soort maatregelen moet treffen, maar de situatie is nu eenmaal niet anders. Vooral in de vakantieperiode is het een drama. Schiphol kampt niet alleen met tekorten aan regulier personeel, maar ook beveiligingspersoneel is moeilijk te vinden. Laten we maar hopen dat de situatie snel onder controle is, en wij geen gebruik meer hoeven te maken van trackers.

gps-tracker

Meer van dit