HomeGadgetsMensen zijn woedend om dit nieuwe speelgoed van Walmart: "Verbied dit"!

Mensen zijn woedend om dit nieuwe speelgoed van Walmart: “Verbied dit”!

Er is niemand die zonder speelgoed groot is geworden. De één had aan een bal genoeg en de ander had thuis een complete boerderij. Voor de fanaten met zo’n boerderij kwam Walmart met een nieuw product aan zetten. Namelijk deze truck die vee kan vervoeren.

Boerderij speelgoed

Speelgoed met de boerderij als onderwerp, doet het al sinds dag en dauw goed. Kinderen en zelfs volwassenen dromen van een carrière op de boerderij en speelgoed is hetgeen wat ze dan het dichtstbij kan brengen. Zo is Farming Simulator één van de populairste spellen ter wereld.

Om hier op in te spelen heeft Walmart een truck in het assortiment genomen die afgeleid is van een truck die vee kan vervoeren. Zo kun je bijvoorbeeld koeien of varkens van A naar B brengen en ben je weer een stap dichter bij een levensechte boerderij. Leuk idee toch?

Woedende reacties

Waar de truck als leuk en goed idee in het assortiment werd opgenomen, was het de gigantische lading kritiek die een bittere smaak meebracht. De truck wordt namelijk geassocieerd met vee dat naar het slachthuis gebracht wordt. De mensen die kritiek leveren vinden dat de truck de verkeerde boodschap afgeeft. “Ik laat mijn kind niet spelen met het feit dat er dieren worden vermoord en verwerkt” is één van de reacties op het speelgoed.

Op de website vegan.com zijn er zelfs vegan activisten die zels beweren dat de truck geweld en moord zou aanmoedigen. Er kwam zelfs een petitie om de truck te laten verdwijnen. Deze petitie werd in korte tijd door 14.000 mensen ondertekend.

Door alle commotie heeft Walmart inmiddels besloten om het speelgoed terug te trekken. Wat vind jij? Gaat dit allemaal te ver of hebben de mensen die kritiek leveren, gelijk? Bekijk de truck hieronder

speelgoed vee vrachtwagen

walmart vrachtwagen

Inspiratie: SGXL

Meer van dit